Galen trafik och myllrande liv

hanoi22Det bästa med Hanoi är inte några sevärdigheter eller museer, det är inte heller maten. Det vi gillade bäst var bara att strosa omkring i Hanoi Old Quarter, kolla på livet i staden, uppleva den galna trafiken, kolla in arkitekturen, balkongerna, kommersen, kafékulturen, det myllrande folklivet… mixen av det gamla slitna och det moderna.

Trots en del turister så känns inte staden turistig i den bemärkelsen som det kan vara i andra välbesökta städer. På kvällarna är det lokalbefolkningen som fyller matserveringarna, inte turisterna. Det känns ändå som om vi fått en inblick i vardagslivet i staden.

Det tog någon dag innan vi fick kläm på hur man korsar gatan trots en strid ström av cyklar, bilar, mopeder och motorcyklar, ibland upp till tio i bredd. Det kändes nästan omöjligt i början. Tricket är enkelt, men ändå lättare sagt än gjort. Det är bara att gå rätt ut och sen sakteligen sicksacka sig mellan de vilt tutande mopparna. Och hoppas att en inte blir påkörd.

Vi har tagit enormt mycket foton i Hanoi och det var svårt att välja ut vilka som mest representerar hur det ser ut. Nu har vi varit mest i den gamla delen av staden och en del i de franska kvarteren, mycket mer hann vi inte med under våra dagar i staden. Här är några av dem.

hanoi17
En av de större gränderna.
hanoi18
Hela stan är fylld av de här minimala serveringarna.
hanoi19
Många fina små caféer en eller två våningar upp.

hanoi20

hanoi21
Det är otroligt hur de lyckas packa sina moppar fulla med grejer. Den här körde last till marknaden.
hanoi23
Många bröllopsfotograferingar överallt.
hanoi24
Blomsteraffär på två hjul.
hanoi25
Alla dessa balkonger…
hanoi-kaffe
Creme caramel till kaffet. Franska influenser överallt…
hanoi26
… liksom sovjetiska flaggan i varje gathörn.
DCIM100GOPROGOPR1261.JPG
Snow ice, en sorts snöglass. Väldigt god!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s