Runt ön till fots

Andra dagen på Whale Island träffade vi på en trevlig familj från Holland. De hade en pojke som var fyra år, han och Tim lekte tillsammans en del. En av dagarna bestämde vi oss för att gå runt hela ön tillsammans. Det var dock lättare sagt än gjort.

whale-island-djungeltur2

Vi tog på oss gympaskor, fyllde på vattenflaskorna och gav oss iväg. Stigen skulle vara tydligt uppmärkt och det skulle ta ca 1,5-2 timmar att ta sig runt. Det börjde bra med en skuggig stig men rätt snabbt blev det både brant uppför och betydligt svårare terräng. Regnet tidigare i år hade gjort djupa fåror och det var inte helt lätt att ta sig fram, vi fick ta många småpauser.

whale-island-djungeltur1

whale-island-djungeltur3

Högst uppe på toppen av ön var det en fantastisk utsikt.

whale-island-djungeltur4whale-island-djungeltur5

Efter en och en halv timme kom vi fram till en liten strand och insåg att vi inte ens hade kommit halvvägs på sträckan. Barnen började bli trötta så vi bestämde oss för att ta en kortare genväg tillbaka till vår resort. Det var fantastiskt fin natur så det var synd att vi inte hade möjlighet att gå hela sträckan men det är så det blir ibland. Är ändå rätt så imponerad av 4- och 6-åringen som orkade gå så pass långt i 30-gradig värme.

whale-island-djungeltur6

whale-island-djungeltur7
Mango bay.

whale-island-djungeltur8


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s