Nattåget till Ho Chi Minh City

nattag-nhatrang-saigon3Det tar sin lilla tid att förflytta sig i Vietnam, i alla fall om en väljer bort flyget. Vi startade resan från Whale Island till HCMC tidig eftermiddag. Först 30 minuters båtfärd till fastlandet, där väntade en minibuss på oss. Två och en halv timme senare var vi framme i turistorten Nha Trang. Där åt vi middag vid ett gatustånd, inhandlade lite frukost (bananer, kex och vatten) och satte oss sedan att vänta på tågstationen.

nattag-nhatrang-saigon1
Vår tågkupé med fyra bäddar.

Liksom förra gången valde vi 1:a klass kupé med 4 bäddar på nattåget. Vi delade kupé med en ung vietnamesisk kille, han spenderade dock mest tid hos sin familj som hade kupéen bredvid. Vi var ganska trötta redan när tåget rullade ut från perrongen så efter en stunds läsning somnade vi alla tre.

 

nattag-nhatrang-saigon2
Tim lyssnar på ljudbok.

Tågresan tog cirka 11 timmar. Vi ställde klockan för att få se soluppgången och det var vi glada för, den var fin. Åt lite frukost medan det vackra landskapet susade förbi.

nattag-nhatrang-saigon4

nattag-nhatrang-saigon5

Väl framme i Ho Chi Minh City tog vi en taxi till vårt hotell. Eftersom det var så tidigt på morgonen så var vårt rum inte färdigt men vi hade tur och fick det nån timme senare, under tiden gick vi och åt frukost i närheten.

saigon-riverside-hotel
Saigon Riverside boutique hotel –  bra ställe på mycket bra läge, med fräsha rum och ok frukost som serverades på takterassen, verkligen prisvärt hotell.
saigon-hotellfrukost1
Frukost på takterassen.

saigon-hotellfrukost2

Några tips för dig som funderar på att åka tåg i Vietnam:

Det är hyfsat enkelt att ta tåg i Vietnam. Bäst är att boka biljetterna på nätet i förväg, i alla fall om en önskar sovplats på nattåget. Jag tycker att nattåget fungerade väldigt smidigt. Något vi lärt oss efter tre nattåg (har även åkt Hanoi-Hue och Danang-Tuy Hoa) är att det inte är någon mening att betala extra för VIP-biljetter som kostar tre gånger så mycket som 1:a  klasskupéerna, det är faktiskt ingen större skillnad mellan dem, mestadels inredningsdetaljer. Faktum är att vi tyckte att de vanliga 1:a klasskupéerna var bättre de inte AC:n var lika effektiv, vi slapp frysa. Det enda som inte är så bra är att toaletterna tenderar att bli rätt ofräscha framåt morgonen. Att ha med eget papper, våtservetter och alcogel är ett måste.  Lite frukost är också bra att ha med, maten som serveras på tåget är ingen höjdare.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s