Streetfood market i District 1

saigon-streetfoodmarket7En av de bästa sakerna med de asiatiska storstäderna är definitivt maten. Utbudet är enormt och streetfood är oftast både jättegott och billigt. Eftersom vi alla tre gillar asiatisk mat och att testa nya rätter så är maten en stor del av resan. Vi har dock inte ätit på några gourmetrestauranger utan hållt oss till ställen i den billigare prisklassen, ofta ätit på food courts, lokala ”hål i väggen” och gatustånd.

saigon-streetfoodmarket3

I Ho Chi Minh City (HCMC) hittade nästan direkt till Ben Thanh street food market, en lite ”finare” modern matmarknad på Thu Khoa Huan Street i District 1. Maten är inte jättebillig så det är mestadels turister här. Det är ändå helt ok priser (för oss), stället är rent, har många sittplatser, fräscha toaletter och rätt så bra blandning av rätter från olika kök. Vi var här två gånger under vårt  besök i HCMC.

saigon-streetfoodmarket2

En något skakig liten rundtur på Ben Thanh street food market:

saigon-streetfoodmarket4

saigon-streetfoodmarket5
Färska vårrullar med räkor, en av rätterna vi åt här.
saigon-streetfoodmarket6
Sticky rice-bollar i olika smaker, mango, sås och risströssel.

 

 

 


En reaktion på ”Streetfood market i District 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s