Tillbaka i Saigon

saigon-backerkvarteren00-gataEfter ett par dagar i Cai Be med omgivningar återvände vi till HCMC/Saigon. Den här gången valde vi att bo i Pham Ngu Lao, backpackerkvarteren, för att se en annan del av staden. Eftersom vi bara skulle stanna en och en halv dag ville vi bo någonstans där det var nära till allt. Det är nog det mest turisttäta området vi varit på hittills på resan men ändå rätt så trevligt. Hade vi varit tjugo år yngre hade vi nog varit lyriska och valt att stanna här betydligt längre.

Restauranger och caféer ligger tätt och trängs med massage- och skönhetssalonger. Ett myller av gångar och gränderna bidrar till områdets särskilda karaktär. Egentligen behöver en inte göra så mycket här, att ta en kopp vietnamesiskt kaffe på någon av de små serveringarna och kolla på folk är ett nöje i sig.

saigon-backerkvarteren1-gatasaigon-backpackerkvarteren3-tant-gata

Vi hittade ett trevligt litet hotell som låg i en liten gränd mellan Bui Vien Street och Pham Ngu Lao Street. Det var ett perfekt läge mitt i smeten men ändå lugnt och tyst om nätterna i ett annars rätt så livligt område.

saigon-backpackerkvarteren4-var-grand
”Vår” gränd.
saigon-backpackerkvarteren2-cafe
Litet café i gränden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s