Sista dagen i Vietnam

saigon-park3Vi hade en riktigt bra sista dag i Vietnam. Vi tog det lugnt men hann ändå med en hel del. På förmiddagen tog vi en lång promenad till en av stadens många parker. Vi strosade runt, kollade in folk som tränade, Tim lekte lite på en lekplats och så passade vi på att ta en sista kopp vietnamesisk kaffe.

saigon-park2
Tim och jag testar ett utegym.
saigon-park1
Filminspelning.

Sen gick vi till Ben Thanh market, vi gick en snabb runda för att kolla utbudet och tanken var att försöka hitta lite barnkläder men klockan hade hunnit bli en del och vi var så hungriga så vi gick till Ben Thanh streetfood market igen istället.

saigon-backerkvarteren0-gata
De mångkulturella kvarteren kring Ben Thanh market.

På vägen tillbaka tog vi var sin massage. Massörerna kivades om vem som skulle få massera Tim och han tyckte det var väldigt genant men han tyckte själva masssagen var jättebra. Själv tog jag en fot- och benmassage vilket var väldigt skönt för mina trötta fötter. Det är rätt så billigt med massage i häromkring men det är långt ifrån alla massageställen som är bra, det kan vara bra att kolla Tripadvisor eller någon annan jämförelsetjänst innan. Vi var i alla fall jättenöjda om än lite tröttmosiga efteråt.

På kvällen gick vi till The View rooftop bar, en av takbarerna i området, för en drink. Det år en ganska stor takbar med flera mindre utomhusrum, alla med bra utsikt över staden.

saigon-backpackerkvarteren-rooftopbar5

saigon-backpackerkvarteren-rooftopbar3
Två Mai Thai och en mocktail med ananas.

Vi avslutade på en indisk restaurang i krokarna. Vi har faktiskt ätit en hel del indisk mat i Vietnam och det har varit jättebra mat alla gångerna, så även denna gång. Trötta, mätta och nöjda gick vi tillbaka till hotellet för att packa det sista innan morgondagens tidiga flyg.

saigon-backpackerkvarteren1-indisk

I drygt en månad har vi rest runt i Vietnam, vi har tagit oss från Hanoi i norr till Saigon i söder och vi har fått uppleva så många intressanta platser på vägen. Nu är det dags att lämna detta fantastiska land. Det känns lite sorgligt men jag tror inte att det är sista gången vi besöker Vietnam så vi säger ”Vi ses snart igen” istället för ”Hejdå” den här gången.

saigon-backpackerkvarteren-rooftopbar2


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s