Ett kärt återseende

Redan under reseplaneringen förutspådde vi att Tim skulle tycka att det var tråkigt att vara ifrån sina kompisar så länge och att det inte alltid är lätt att hitta andra barn att leka med på en sådan här resa. Särskilt när en inte kan så mycket engelska än. Därför hade vi tidigt planerat in en vecka på ”svensk-ön” Koh Lanta i södra Thailand.

klongdao
Klong Dao, stranden längst norrut på Koh Lanta.

Koh Lanta är många svenska barnfamiljers drömställe och hit åker också en hel del föräldralediga för att stanna en längre tid. Därför finns det två svenska skolor på ön och en del restauranger som ägs av svenskar. Ett hyfsat säkert kort när det gäller att träffa andra svenska barn alltså. Trots att det är en hel del turister här så är det inte alls så hemskt som det låter. Tvärtom, det är rätt bra, lugnt och skönt, ön har fina stränder och det är lätt att ta sig runt på egen hand. De flesta restaurangerna ligger nere på stranden och det är helt underbart att sitta och äta med tårna i sanden. Den här gången var det dessutom lågsäsong vid vår ankomst då det var extra lugnt.

Resan från Saigon till Koh Lanta tog en hel dag totalt inklusive ett nödvändigt flygbyte i Bangkok och sedan två timmar i minibuss från Krabi till ön.

 

minibuss-till-kohlanta
Minibuss från Krabi airport till Koh Lanta via bilfärja och den nybyggda bron mellan öarna.
kohlanta-huvudgatan
Huvudvägen på norra Koh Lanta.

Vi hade bokat hotell hemifrån, samma som vi bodde på förra året –  Holiday Villa på Klong Dao-stranden. Den här gången hade vi bokat deras billigaste rum men hade tur och fick ett bättre än vi bokat. Fick ett fint hörnrum med stora fönster och en jättestor altan som vätte mot poolen och havet, inte alls illa.

kohlanta-hotell1kohlanta-hotell2kohlanta-hotell4

kohlanta-hotell5
En av de två poolerna, havet skymtar i bakgrunden.

En av de saker vi sett fram emot, när vi återvände till Thailand, var maten. Vi gillar verkligen den thailändska maten alla tre och det är lätt att få tag i bra vegetarisk mat. Vi har alla våra favoriter: min är panaeng curry, Tims är kokossoppan Tom Kha och makens är massaman curry. Det var det vi beställde första kvällen på Koh Lanta.

thaimat
Panaeng curry, en av mina favoriträtter.

En sak som är riktigt bra på Koh Lanta är solnedgångarna, de är ofta dramatiska och första kvällen levererade direkt.

kohlanta-solnedgång2

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s