Märkliga väderfenomen

kohbulon-solnedgang2Jag vet inte om det berodde säsongen, att regnperioden var i antågande, men jag har aldrig tidigare upplevt så många olika och märkliga väderfenomen på så kort tid som vi gjorde på Koh Bulon. När jag tittar igenom våra bilder från veckan från ön så är nästan hälften på väderfenomen. Flera av bilderna ser overkliga ut och ingen behöver någon redigering, de gör verkligheten rättvisa ändå.

kohbulon-moln
Oväder på väg bort. 

Som jag tidigare skrivit om så var soluppgångarna magiska men det var också de flesta solnedgångar, himlen färgades orange och rosa på ett märkligt sätt samtidigt som molnen hopade sig på himlen.

kohbulon-solnedgang1

Det regnade en del under vår veckan på ön, rejäla skyfall men de var över lika snabbt som de kom. Flera gånger sken solen igenom på ett märkligt sätt så hela himlen färgades gul mitt på dagen. En av gångerna kom det dessutom en regnbåge samtidigt.

kohbulon-regn-gulhimmel

kohbolon-gulhimmel

En dag upptäckte vi plötsligt tre tromber ute i havet, ett hundratal meter ut från stranden.  Vattnet skvätte högt upp där de virvlade runt. Jag och en annan tjej var en bra bit ut och snorklade tillsammans när vi såg dem, har nog aldrig simmat så fort i hela mitt liv. Tromberna kom närmare och började bli nervösa och titta oss omkring för att ta skydd när de plötsligt upplöstes helt. Hade varit fantastiskt att filma eller fotografera men helt ärligt blev vi rätt skraja och tänkte inte en sekund på att föreviga ögonblicket.

En av de sista dagarna fick jag se den finaste regnbågen någonsin. Den sträckte sig över hela himlen precis samtidigt som solen höll på att gå ner så att ena sidan av bågen var i på ljus himmel och den andra på mörk. Det såg helt overkligt ut. Den var så stor över hela himlen att det var svårt att fotografera. Lyckades till slut få till en panoramabild med mn mobil i alla fall.

kohbulon-regnbage


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s