Svettig väg till liten by

En av dagarna på Perhentian Kecil tog vi en promenad genom djungeln till öns by. Vi följde stranden bort till slutet, där gick en brant stentrappa uppför berget. Sen gick det mer uppför, och uppför, och uppför via höga smala trappsteg och långa grunda. Det var över 30 grader så vi var genomsvettiga efter fem minuter. På vägen såg vi en massa fjärilar, hörde fåglar och syrsor och vi stötte även på ett par större varaner på vägen.

PerhentianKecil-byn1

PerhentianKecil-byn2
Utsikt från toppen.

Efter att ha gått uppför i ungefär en kvart planade marken ut och efter en liten stund bar det av nedför istället. Det tog ungefär en halvtimme att gå till byn men det kändes längre eftersom det var så varmt och vägen över berget var brant.

PerhentianKecil-byn3

Vi passerade lite enkla hus i olika färger och kom till slut ner till den del av hamnen där alla små fiskebåtar ligger förtöjda. Det var så vackert med alla färger tillsammans med turkosa vattnet och grönskan runtomkring

PerhentianKecil-byn4PerhentianKecil-byn2b

Vi gick vidare in mot byn, passerade skolan och piren.

PerhentianKecil-byn10
Piren.
PerhentianKecil-byn8
Mosken låg i utkanten av byn.

Det är en liten by med moske, skola, affär, några enkla serveringar och allt ligger i anslutning till piren där båtarna anländer. Alla barn på Perhentian-öarna går i skolan här så vi såg väldigt många barn. Annars var det ganska folktomt.

PerhentianKecil-byn3bPerhentianKecil-byn11PerhentianKecil-byn9

Vi hittade en liten affär men utbudet var ganska begränsat. Vi köpte lite snacks och gick sedan och satte oss på ett café. Beställde in en hel hög med små munkliknande bakverk, var sin iskaffe och en mangoshake till Tim.

PerhentianKecil-byn5PerhentianKecil-byn6

Vi hörde att det skulle regna och åska senare på dagen så vi stannade inte så länge i byn, ville inte riskera att hamna mitt i ett oväder på vägen tillbaka till vår strand.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s