Folktomt och annorlunda i Kota Bharu

kotabharu1För att inte behöva stressa och riskera att missa flyget till Singapore valde vi att spendera drygt ett dygn i Kota Bharu, en stad vi inte hittade så mycket information om men som låg nära flygplatsen.

kotabharu5Vi tog en morgonbåt från Perhentian Besar till fastlandet. Hade oroat mig lite över tillbakaresan med tanke på den hemska färden till Petani beach men den här gången var det inte oväder så båtturen lugn. I hamnstaden Kuala Besut tog vi en minibuss till Kota Bharu, resan tog drygt två timmar. Det fanns inte så många boendealternativ i staden, de flesta såg ganska så sunkiga ut så vi valde stans ”lyxhotell” som i svenska mått mätt ändå var hyfsat billigt. Det var väldigt få gäster på hotellet och hela staden kändes folktom, det var extremt lugnt.

kotabharu6

kotabharu2kotabharu3Vi visste ingenting om staden när vi kom till Kota Bharu men vi insåg snabbt att det inte var någon turisttät stad. Vi gick till ett närliggande större köpcentrum för att äta och vi såg inte en enda västerländsk person. Efter en stund började vi känna oss uttittade men det tog en bra stund innan vi förstod att det var mig de tittade mest på, troligen var det för att jag var den enda kvinnan där som inte hade dolt håret. Det var en lite märklig känsla som jag inte var helt bekväm med så nästa dag valde jag att sätta min buff runt håret. Kände mig inte alls lika uttittad efter det.

kotabharu7kotabharu4

Den här staden var väldigt annorlunda mot alla andra ställen under resan och jag tror att det framför allt var för att vi inte såg några andra turister eller västerlänningar på stan. Det var en intressant upplevelse för oss alla tre. De vi träffade var alla väldigt trevliga och hjälpsamma. Även om vi inte tyckte att staden var särskilt charmig så var det efter våra dagar här som vi blev mer nyfikna på övriga delar av landet. Nån gång hoppas jag att vi kan göra en längre rundresa i Malaysia.

Mer bilder!

För den fotointresserade finns det fler bilder från Kota Bharu i Anders renodlade fotoblogg:

https://poly-cola.blogspot.com/2017/04/kuala-besut-and-kota-bharu.html

 

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s