Framme i Singapore

singapore-taxi-grabEfter ett par timmar på flyget (inklusive byte), landade vi i Singapore. Möttes av en gigantisk men välorganiserad flygplats. Åt en sen lunch där och beställde sedan en bil via Grab. Fick vänta rätt länge på bilen då chaffören vimsade till det och väntade vid avgångsterminalen istället för utanför ankomsthallen. Vi hittade varandra till slut och sen tog det inte mer än 20 minuter att köra till hotellet.

Singapore-hotell1Det är inte lätt att hitta prisvärda hotell i Singapore, allt är svindyrt. Vi hade valt att bo på Grand Mercure Roxy Hotel i östra delen av stan. Det var ett stort, fint hotell med bra standard. Det var vårt absolut dyraste boende på hela resan, kostade omkring 1500 kr/natt för ett dubbelrum. Vi blev i alla fall uppgraderade till ett familjerum utan kostnad och det var vi glada för, det innebar att vi fick en egen säng (bäddsoffa) till Tim.

Singapore-hotell2Hotellet hade en bra pool på taket ett par våningar upp…

Singapore-hotell3

… ok utsikt…Singapore-hotell4… och riktigt bra frukostbuffé. Utöver de vanliga grejerna på större hotell hade de även lite indiska rätter. Inte helt förtjust i varm mat till frukost men den här gången kunde jag inte låta bli.

Singapore-ParkwayParade1
Fruktaffär i Parkway Parade.

Första dagen i Singapore passade vi på att upptäcka omgivningarna i närheten av hotellet. Mitt emot låg Parkway Parade, ett stort köpcentrum som också hade massor av olika restauranger.

Singapore-MarineParadePromenade5Nedanför det låg ett större Hawker centre, en slags food courts med mat och dryck från olika delar av världen.

Singapore-MarineParadePromenade6
Tim köpte sockerrörsjuice.

Ett par minuters promenad bort låg Marine Parade Promenade, ett större parkområde med stigar, cykelbanor, fotbollsplaner, picknickytor, utegym och caféer. Det verkade vara Singapore-bornas eget hängställe både dag- och kvällstid.

Singapore-MarineParadePromenade1Singapore-MarineParadePromenade2

Strandpromenaden var fin men det var ingen som badade. Vet inte om det berodde på att vattnet inte var rent på grund av alla gigantiska båtar en bit ut eller vad som var orsaken. Vi höll oss också till poolen under våra dagar i Singapore.

Singapore-MarineParadePromenade3Singapore-MarineParadePromenade4

Mer bilder!

För den fotointresserade finns det fler bilder från Singapore i Anders renodlade fotoblogg:

https://poly-cola.blogspot.com/2017/04/singapore.html

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s