Spektakulära Singapore

Det mesta vi hört om Singapore visade sig stämma – det är supermodernt, rent och fint. Vi upptäckte andra delar av staden med men staden var ändå en stor kontrast till många av de ställen vi besökt under vår tre månader långa resa hittills.

Singapore-stadsvy-3b

Singapore är en önation som helt saknar landgräns och dessutom asiens näst minsta land. Landet och staden som täcker större delen av landet har samma namn. Staden är en gammal brittisk koloni med en av världens största hamnar och enorma oljeraffinaderier. Singapore är också Sydostasiens finansiella centrum. Det är en smältdegel av flera olika asiatiska kulturer men också med starkt inflytande från USA och Europa. Staden har ett rykte om sig att vara extremt ren och välorganiserad, vi instämmer, renare stad har vi nog aldrig varit i. Det var också väldigt grönt med enorma parker och planteringar överallt.

Singapore-stadsvy-2

Det märks direkt att Singapore är en stad som vill sticka ut. Här finns bland annat ett lotusformat museum, ett enormt ”trebent” hotell en båtformad park uppe på och två minst sagt skruvade broar. Många av de spektakulära byggnaderna är ritade av stora internationella stjärnarkitekter.

Singapore-operahuset-1
Det lotusformade operahuset. 

En av de mest kända byggnaderna är Marina Bay Sands, ett stort spektakulärt lyxhotell med kasino, köpcentrum, konferenscenter, museer och konstgallerier. Byggnaden har en av världens högst belägna utomhuspool och man kan åka gondol i shoppingcentret. Byggnaden syns över större delen av staden.

Singapore-MarinaSand-1
Marina Bay Sands.

Singapore-MarinaSand-4

Singapore-gondol
Gondol i shoppingallerian på Marina Bay Sands. 

Inte långt därifrån ligger Helixbron som också har en minst sagt ovanlig utformning. Inte att förväxla med Hendersen Waves som också är en skruvad bro men som ligger mer i Mount Faber Park

Singapore-Helixbron-3
Helixbron.

Singapore-Helixbron-1Singapore-Helixbron-2

Vi upptäckte också att Singapore är kontrasternas stad, förutom supermoderna skyskrapor och exklusiva gallerier finns här även djungel, arabiska hipsterkvarter och en liten del av Indien. Det råder religionsfrihet i Singapore, vi passarade både buddistiska tempel, kristna kyrkor, moskéer och hindutempel. Matkulturen har influenser från hela världen och ett besök i Chinatown är ett måste. Det mångkulturella ursprunget märks inte minst på alla officiella skyltar som ofta finns på de fyra officiella språken: malay, tamil, kinesiska och engelska.

Fler bilder från de moderna delarna av Singapore:

Singapore-stadsvy-1Singapore-operahuset-3Singapore-operahuset-2

Singapore-stadsvy-4
Flytande fotbollsplan. 
Singapore-MarinaSand-5-spegel
Gångvägen under Marina Bay Sands.

Singapore-MarinaSand-3


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s