Gardens by the bay

När vi sökte efter informaton om Singapore och bildgooglade fick vi mest upp bilder från Gardens by the bay, en av de största turistattraktionerna i landet. Det såg ju onekligen unikt ut så en av dagarna åkte vi dit.

Singapore_Gardens-trad-2

Området består av enorm park på drygt 1 miljon kvardratmeter. Den har fina promenadstråk, imponerande landskapsarkitektur, flera olika blomsterträdgårdar, vattendrag och futuristiska jätteträd sammanbundna med gångbroar högt upp i luften.

Singapore_Gardens-2Singapore_Gardens-1

De 18 konstgjorda jätteträden är 25 till 50 meter höga och är klädda med olika sorters orkidéer, ormbunkar, ananasväxter och tropiska växter. Mellan flera av träden löper gångbroar på 22 meters höjd. En verklig utmaning för mig som är höjdrädd men utsikten var fantastiskt.

Singapore_Gardens-trad-4Singapore_Gardens-trad-3Singapore_Gardens-trad-5

Mitt i parken står det två gigantiska växthus – Flower Dome och Cloud Forrest.

Singapore_Gardens_cloudforrest-3

Flower Dome består av sju olika trädgårdar från olika delar av världen. Den är fyllt med imponerande växter

Singapore_Gardens_blomsterustallning-2Singapore_Gardens_blomsterustallning-1

I Cloud Forrest, har man försökt återskapa en regnskog med ett vattenfall, växter och tropiskt bergsklimat. Det över 40 meter höga berget kan bestigas med hiss och vägen ner går via svindlande gångbroar.

Singapore_Gardens_cloudforrest-vattenfallSingapore_Gardens_cloudforrest-2

I parken finns flera små caféer och även en av de internationella hamburgerkedjorna. Vi valde att fika på Café Crema som hade goda soppor och roliga bakverk.

Singapore-Gardens-rainbow-kaka
Rainbow cake.

Gardens by the Bay ligger bredvid det berömda hotellet Marina Bay Sands. Hit åker man med buss eller tunnelbana och stationen heter Bayfront. Själva parken har ingen entréavgift men du får betala för att åka upp i de höga träden och för att gå in i kupolväxthusen. Det finns väldigt mycket att se här så räkna med en heldag!

Singapore-MarinaSand-3.JPG
Marina Bay Sands.

Fler bilder från Gardens by the Bay:

Singapore_Gardens_cloudforrest-1Singapore_Gardens_cloudforrest-5Singapore_Gardens_blomsterustallning-3Singapore_Gardens_cloudforrest-4Singapore_Gardens_blomsterustallning-5-selfieSingapore_Gardens_cloudforrest-6Singapore_Gardens-3Singapore_Gardens-trad-4Singapore_Gardens-trad-6Singapore_Gardens-trad-1


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s