Kort visit på Sentosa

Mitt i Singapore ligger den lilla halvön Sentosa som är ett enda stort underhållnings- och aktivitetscentrum. För att överhuvudtaget beträda ön behöver du betala inträdesbiljett, i den ingår en några få attraktioner och utställningar. På Sentosa finns bland annat Universal Studios, vattenland, nöjespark, akvarium, linbana, golfbana, flera anlagda stränder, lekplatser och mycket mer.

Singapore-sentosa2.jpg
En av Sentosas konstgjorda stränder. 

FILM Sentosa 

Vi valde bort nöjesparker och vattenland och gjorde endast ett kort stopp för att se oss omkring. Tim fick välja en attraktion och valde Skyline Luge, en slags gocart nedför ett mindre berg.  För att komma upp på toppen tog man en skidlift som var minst sagt högt över marken, lite läskigt för mig som är höjdrädd. Själva gocarten var dock riktigt roligt och kan verkligen rekommenderas!

Singapore-sentosa3Singapore-sentosa4Singapore-sentosa5

Man kan ta sig till Sentosa med linbana, snabbtåg eller buss. Vi valde snabbtåget som tog ett par minuter och det funkade bra.

Singapore-sentosa1Singapore-sentosa6 Väl på halvön så finns ingen biltrafik utan det är bussar som gäller, de ingår i inträdesbiljett till ön. De fungerar som ringlinjer och det finns ett par olika linjer att välja mellan. Funkade väldigt smidigt.

Singapore-sentosa7.jpg

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s