Underbara Bangkok

Äntligen är vi här igen. I en av våra favoritstäder i världen. Har träffat en hel del personer som hatat staden eller som tyckt att den var skrämmande, som tyckt att det är för hetsig trafik, för rörigt, för varmt, för illaluktande, för smutsigt eller helt enkelt för mycket av allt.

bangkok-2018-solnedgang-takbar1.jpg
utsikt från en av Bangkoks många takbarer.
bangkok-forsaljare.jpg
Ambulerande klistermärkesförsäljare. Att han ser ut är ett under.

Och visst är trafiken galen, ljuden många, fukten genomträngande och värmen överväldigande till en början. Men jag älskar pulsen, det fantastiska utbudet, alla storslagna tempel, de vackra parkerna, kreativiteten i stort och smått, kontrasterna, de gästvänliga och trevliga människorna. För att inte tala om maten, skulle kunna åka dit bara för den.

bangkok-trafik
Sukhumvit Rd.
bangkok-2018-streetfood.jpg
Streetfood i Ari.

Till skillnad från vad många tror finns det massor av lugna oaser i den här hektiska storstaden. Men på något sätt gillar jag det här att staden är rörig, enorm och oöverskådlig, det finns alltid mer att upptäcka, fler anledningar att komma hit.

bangkok-2018-el-slum
Slutar aldrig att fascineras av elnätet.

Den här gången har vi knappt något planerat, vi tar det lugnt, kollar in några delar av stan som vi inte varit i förut, hänger i nån park, kanske kollar in nåt museum och äter såklart en massa god mat!

Bangkok-macha-bingsu.jpg

Macha Bingsu – galet gott!

När jag var i Bangkok för första gången 2001 så sa jag att om jag någonsin skulle flytta utomlands så skulle det vara till Bangkok. Nu vet jag fler ställen jag skulle kunna tänka mig att bo på men Bangkok är fortfarande en stad jag alltid längtar tillbaka till. Det här är vårt fjärde besök i Bangkok, Tims andra, och jag hoppas att vi får möjlighet att komma hit fler gånger, jag är definitivt inte klar med Bangkok!

Alla våra inlägg om Bangkok >

Mer bilder!

För den fotointresserade finns det fler bilder från Bangkok i Anders renodlade fotoblogg:

http://poly-cola.blogspot.com/2017/02/bangkok.html

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s