Hotellet med det långa namnet

Vi var väldigt nöjda med hotellet vi bodde på förra gången vi var i Bangkok och hade tänkt att boka samma i år men det var tyvärr fullbokat. Eftersom vi tyckte att läget var så bra letade vi efter hotell i samma område. Valet föll på Legacy Suites Hotel Sukhumvit by Compass Hospitality. Vet inte om deras marknadsförare fått betalt per bokstav när hen föreslog namnet eller om det är en hopslagning av olika företag som är boven i dramat.

bangkok-hotell-2018-2
Sköna solbäddar, gratis poolhanddukar och rimliga priser i poolbaren. 

Vi landade i Bangkok tidigt i ottan, ingen av oss hade kunnat sova på planet så vi var jättetrötta. Tanken på att trängas med morgonpendlarna på tåget var inte lockande så vi valde att ta taxi istället. Bokade via appen Grab som oftast ger bästa pris. Även om staden är stor går det snabbt att ta sig från flygplatsen in till centrala Bangkok. Om det inte är rusningstrafik alltså. Vi fastnade i en evighetslång bilkö och ångrade att vi inte tagit tåget istället, det hade troligen gått snabbare.

bangkok-backspegel
På väg in i centrala Bangkok i soluppgången.

Eftersom vi kom fram så tidigt så var vårt rum inte ledigt. Vi  var för trötta för att göra något så vi halvsov i hotellreceptionens stora soffor ett par timmar och åt på en liten lokal restaurang i närheten. Fick rummet strax efter lunch. Vi blev positivt överraskade, det var ett stort rymligt rum med en stor kingsize säng, soffa, litet pentry och stort badrum. Rummet låg på 7:e våningen och hade trevlig utsikt. Oftast har vi bokat familjerum tidigare men den här gången bokade vi hotell så sent inpå resan att alla sådana var slut i det området vi ville  bo. Det visade sig också att vi sparade in nästan 500 kr/natt på att sova alla tre i samma säng, pengar man kan ha roligare för. Vårt dubbelrum kostade ca 750 kr/natt.

bangkok-hotell-2018-8
Rymligt med stort fönster.

 

bangkok-hotell-2018-7
Pentry på rummet. Vi använde dock bara kylen. 
bangkok-hotell-2018-1
Utsikt från rummet. 

Poolen var hyfsat stor och det fanns alltid lediga solbäddar. Kan rekomendera att välja hotell med pool i Bangkok. Efter en lång, varm och svettig dag full av upplevelser så är det väldigt skönt att kunna svalka sig med ett dopp i poolen. Vi hängde en stund varje kväll innan det var dags att gå ut och äta middag.

bangkok-hotell-2018-4

Frukosten var ok, hyfsat utbud av både västerländsk och thailändsk frukost. Kanske var matsalen i minsta laget till antalet gäster, det kändes väldigt trångt, men personalen var trevlig och pusslade så att alla fick plats.

Legacy Suites ligger på en liten gata ca 100 meter upp från Sukhumvit Road, mitt mellan BTS-stationerna Asok och Phrom Phong. Vid båda stationer ligger jättestora köpcentrum med foodcourts. Terminal 21 (vid Asok-stationen) är vår favorit. Inte för att vi brukar shoppa men deras foodcourts och restaurangutbud går inte av för hackor. Det finns tre hela våningar med bara restauranger, matstånd och caféer. Mat från hela världen i olika prisklasser men generellt sett väldigt billig och prisvärd mat.

 

bangkok-trafik-asok-terminal21.jpg
Längs med stora delar av Sukhumvit Road löper upphöjda gångvägar i anslutning till BTS-stationerna. De gör att man oftast slipper korsa de stora vägarna på egen hand utan kan använda sig av gångbroarna för att komma till skytrain och köpcentrum. Det här är utanför BTS Asok och Terminal 21. 

Det är dock inte nödvändigt att ens gå så långt bort för en bit mat utan på den lilla gatan där hotellet ligger finns ett par lokala små restauranger samt massageställen och snabbköp.

Sammantaget tyckte vi att det här var ett hyfsat prisvärt hotell och skulle kunna tänka oss att bo här igen.

Alla våra inlägg om Bangkok

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s