Mysigt homestay i Cua Lap

phuquoc2018-cualap-hotel1bFörsta veckan i Phu Quoc bodde vi på Duc Anh bungalow homestay i byn Cua Lap. Även om det kallades homestay var det mer som ett enklare hotell. Familjen som ägde stället hade en stor trädgård med ett tiotal bungalows och en liten restaurang. I trädgården sprang det runt några höns och en och annan hund.

phuquoc2018-cualap-hotel5
De hyrde även ut cyklar och moppar.

phuquoc2018-cualap-hotel15

phuquoc2018-cualap-hotel16
Utanför vår veranda.

 

phuquoc2018-cualap-hotel3

Det fanns en liten pool på baksidan, mot skogen till, men vi badade bara här en enda gång. Det var absolut inget fel på poolen men vi föredrog havet.

phuquoc2018-cualap-hotel11

Vi hyrde en trippel-bungalow med badrum. Den var enkel men ren och rymlig, hade kylskåp, sköna sängar och högt till tak.

phuquoc2018-cualap-hotel2phuquoc2018-cualap-hotel18-rummetphuquoc2018-cualap-hotel19rummetphuquoc2018-cualap-hotel17-rummet

Utanför fanns en liten veranda med utsikt över en del av trädgården.

phuquoc2018-cualap-hotel12phuquoc2018-cualap-hotel20

Frukosten serverades i den lilla restaurangen som samtidigt fungerade som en minilivs med diverser förnödenheter.

phuquoc2018-cualap-hotel9

Vi kunde välja frukost från en särskild meny, det fanns olika sorters äggrätter med bröd till. Kaffe och juice ingick. Det var en ganska enkel frukost men helt ok

phuquoc2018-cualap-hotel4phuquoc2018-cualap-hotel7phuquoc2018-cualap-hotel8

Det fanns även vietnamesisk frukost på menyn, det gick vi över till i slutet av veckan när vi tröttnat på omeletterna. Soppan var fantastisk, väldigt smakrik och mättade bättre än förväntat.

phuquoc2018-cualap-hotel10

I restaurangen hängde vi en hel del efter några timmar på stranden eller på utflykt och när Tim skulle göra sitt skolarbete.

phuquoc2018-cualap-hotel13-laxa

Vi åt även lunch och middag här vid ett par tillfällen, det fanns väldigt mycket att välja på och det var verkligen jättegott. Oftast var det frun i familjen eller hennes mamma som lagade maten.

phuquoc2018-cualap-hotel6
Nudlar, grönsaker, ägg och massor med koriander.

Vi gillade verkligen det här stället! Det var mysigt och alla i familjen var väldigt trevliga även om det inte alltid var så lätt med kommunikationen, det var i stort sett bara frun i familjen som kunde engelska. Läget var kanon, i utkanten av den lilla byn Cua Lap, nära flera riktigt bra lokala restauranger och med bara 10-15 minuters promenad ner till stranden och 10 minuter med taxi till huvudorten Duong Dong. Vi betalade 350 kronor/natt för vår bungalow med tre sängplatser.

Alla inlägg om Phu Quoc


En reaktion på ”Mysigt homestay i Cua Lap

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s