Strandhäng och byliv i Cua Lap

Vi valde att dela upp vår vistelse på Phu Quoc för att se flera delar av ön. Första veckan bodde vi i Cua Lap, en liten mysig by söder om huvudorten Duong Duong. Vi hyrde en bungalow på Duc Anh Bungalow Homestay som låg uppe i byn, en kvarts promeand från stranden.

phuquoc2018-cualap-5
Huvudgatan i byn. Bilden är tagen i ottan, strax efter en häftig med snabbt övergående regnskur. Älskar dessa tidiga morgonpromenader!
phuquoc2018-cualap-2
Den lilla vägen ner till vårt homestay.

Cua Lap är en liten mysig by med tät grönska, slingriga grusvägar och djungelljud dygnet runt. Hönor och hundar springer fritt runt i byn och vid den lilla närlivsen/tvättomaten samlades byborna för att spela och umgås på kvällarna.

phuquoc2018-cualap-1
Byns ”centrum” med tvättomat, kiosker, närlivs, caféer och restauranger.
phuquoc2018-cualap-tempel
Tim utanför templet i Cua Lap.

I byn ligger ett fint tempel, ett hostel och flera små homestays och enklare hotell, ett par caféer och flera bra restauranger. Ändå känns det väldigt lugnt.

Cua Lap ligger vid vägen som går längs hela västra kusten på Phu Quoc. Ute på stora vägen susar moppar, motorcyklar och taxibilar i en strid ström hela dagarna. Vägen kantas av restauranger, caféer, fruktstånd och små butiker.

phuquoc2018-cualap-6
En av restaurangerna ute på stora vägen, nära Cua Lap.

Vägen ner till stranden gick genom byn, över den stora vägen och ner genom en lite större resort. Det tog ungefär 10-15 minuter att gå.

phuquoc2018-longbeach1
Sista biten ner till stranden gick på en gångväg över grönskande våtmark.

Strandremsan nedanför Cua Lap tillhör Long Beach, en 2 mil lång strand längs hela sydvästra delen av Phu Quoc. De olika delarna av Long Beach har väldigt olika karaktär, på vissa delar trängs höga charterhotell med högljudda barer och solstolar i oändliga rader. På andra delar är det nästintill folktomt. På vissa sträckor är stranden bara någon enstaka meter bred och på andra delar uppemot 30 meter. Vi besökte ett par olika ställen av long beach men de flesta ställen var tyvärr inte alls trevliga, alldeles för mycket folk, skränigt och nedskräpat. Den delen vi gillade bäst var turligt nog den nedanför byn där vi bodde.

phuquoc2018-longbeach2
Long Beach i höjd med byn Cua Lap.

phuquoc2018-longbeach6

 

 

phuquoc2018-longbeach4
Thai Than Tien restaurant hyrde ut solbäddar med parasoller och hade god billig mat.

Den här delen av Long Beach var riktigt trevlig och lagom långgrund. Vissa dagar blåste det lite och då var vattnet lite grumligt men oftast var det ganska klart. Det fanns ett par små restauranger varav vissa hyrde ut solbäddar med parasoll och några massagestånd men också en helt orörd strandremsa bredvid. Det var dock flera större byggen på gång i närheten så hur länge det får vara såhär lugnt är oklart.

phuquoc2018-longbeach9
Den lilla udden strax norr om Cua Lap.

phuquoc2018-longbeach10

Vi hade några riktigt härliga dagar här. Slappade, läste böcker, fick massage och badade. Flera av dagarna var vi kvar tills solen gick ner. Kommer alltid att längta tillbaka till dessa underbara kvällar.

phuquoc2018-longbeach8phuquoc2018-longbeach7-solnedgangphuquoc2018-solnedgang

Alla inlägg om Phu Quoc

 


En reaktion på ”Strandhäng och byliv i Cua Lap

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s