Morgonmarknaden i Duong Dong

Huvudorten på Phu Quoc heter Duong Dong och vill man få en inblick vardagslivet på ön kan jag rekommendera ett besök på morgonmarknaden där både restauranger, caféer och privatpersoner köper sin mat. Inte att förväxla med Phu Quoc Night Market som också ligger i Duong Dong.

DSCF5920På våra resor i Sydostasien har vi besökt många olika marknader och det är oftast en av de saker vi kollar upp först på nya resmål, om det finns någon spännande marknad att åka till.DSCF5883DSCF5897Morgonmarkanden i Duong Dong är hektisk, rörig och galen. I de smala gångarna mellan stånden trängs hundratals cyklar, motorcyklar, kärror, vagnar, hundar och människor. Det säljs allt på den här marknaden. Allt ifrån frukt, grönsaker, kött och fisk till platstlådor, grytor och kläder. I ståndet bredvid det som säljer klistermärken och guldfärgade gratulationskort trängs flådda grodor och anda smådjur.DSCF5862DSCF5882DSCF5879Lite här och där längs husfasaderna står det några bord och stolar uppställda. Vi behöver vila en stund så vi slår oss ner under en parasoll.  En äldre kvinna kommer fram, hon kan ingen engelska och vi får nytta av de få ord på vietnamesiska vi lyckats lära oss.  Vi beställer två iskaffe och en läsk. Det går på 8 kronor totalt. Vi handlar lite nötter och vietnamesiska kakor med oss hem från ståndet bredvid.DSCF5901DSCF5860Det är trångt, svettigt och det luktar inte helt angenämt men det är oerhört fascinerande att se all kommers som pågår och kolla in alla märkliga saker som säljs. Att få uppleva hur många människors vardag är, så skiljd från vår där hemma.DSCF5887

DSCF5857
Ingången till morgonmarknaden i Duong Duong ligger under bron, på gatan Trần Phú.

Mer bilder!

För den fotointresserade finns det fler bilder från Duong Dong i Anders renodlade fotoblogg:

http://poly-cola.blogspot.com/2018/03/duong-dong.html

 


En reaktion på ”Morgonmarknaden i Duong Dong

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s