Safari på Phu Quoc

På norra Phu Quoc ligger en av öns största attraktioner Vinpearl Safari, en ny och stor djurpark med både traditionellt zoo och safaritur. Där bor 3000 djur av 150 olika arter från hela världen. Parken består av två delar: safariparken och zoo.

PhuQuoc2018-zoo0-flamingo

Vinpearl Safari är lummig djurpark med stora träd, massor av planteringar och vackra blommor. Det var välskyltat, även på engelska, och det fanns  flera serveringar och bra toaletter. Vid vårt besök var det väldigt lugnt, inte mycket folk trots att vi var där på högsäsong.

PhuQuoc2018-zoo5-pafagel
Fantastiskt vacker vit påfågel.

 

Girafferna bodde i ett stort hägn precis bredvid ena restaurangen och de nyfikna kom då och då och tittade på besökarna. Man kunde köpa små påsar med ”snacks” att bjuda dem på. Häftigt att komma så nära så detta fantastiska djur.

PhuQuoc2018-zoo1

DSCF5781

 

Väl inne i parken kunde man åka med buss på minisafari genom en ett stort inhängnat område där man på nära håll kunde se lejon, tigrar, zebror, giraffer, noshörningar och en massa andra djur. Rundan tog ungefär en halvtimme och guidades på flera språk, bland annat engelska. Det var spännande men tyvärr lite väl basic och kortfattad information om varje djur.

PhuQuoc2018-zoo13-bussPhuQuoc2018-zoo3PhuQuoc2018-zoo4-tiger

Ett par gånger per dag var det visning av olika djur. Vi var med på en med kräldjur och fåglar. De berättade om arterna och också om de specifika individerna, hur de hade kommit dit och hur de levde. Efteråt fick barnen komma fram och titta närmare på djuren, de som ville fick prova att hålla vissa av dem.

PhuQuoc2018-zoo11-orm

Som många andra djurparker hade de även en liten hage med getter som man fick gå in i. Precis när vi kom var det dags för mat och barnen fick hjälpa till. Det var kul men getterna var extremt närgångna. En del av de små getterna nästan hoppade upp i famnen på en och ville kela. Tim var överförtjust och vill inte gå därifrån, det var nog tur att vi besökte getterna sist, annars hade säkert missat resten av parken.

PhuQuoc2018-zoo9-getPhuQuoc2018-zoo9-get2

De flesta djuren ser ut att ha det bra, i alla fall för att vara i en djurpark. De flesta hade stora ytor att röra sig på och ställen att gå undan. Det enda vi reagerade på var den stora inhägnaden där lemurerna bodde. Där fick man gå in och de släppte in på tok för många på en gång och det var massor av turister som jagade och skrämde de stackars djuren i jakt på selfies med dem. Det var förfärligt och vakterna sa inte till ordentligt.

PhuQuoc2018-zoo12-apa
Dödskalleapa.

Vinpearl Safaripark är fin men inte fantastisk för att vara en helt ny djurpark. De hade verkligen kunnat satsa mycket mer på miljön inne på safariområdet till exempel. Liknande moderna anläggningar vi besökt har haft mycket mer interaktiva och utbildande inslag om djur, natur, bevarande, naturvård, hållbarhet med mera. Denna park hade inte mycket sådant och kändes därför lite omodern. Det kändes faktiskt inte som om de som planerat parken själv haft någon större passion för djur och natur.

PhuQuoc2018-zoo7-elefant

Parken kan ändå vara värd ett besök, i alla fall om man reser med barn, räkna med minst en halvdag om ni vill se hela området. Det fanns kombinationsbiljetter med Vinpearl Land, ett stor nöjespark i närheten, men det hade vi aldrig orkat med samma dag. Rekommenderar att köpa biljett i förväg, någon dag innan, då ingår bussresan dit. De hämtar upp på nästan hela ön och det finns flera avgångar per dag. Att åka dit tar ca 45 minuter från Duong Dong och 60 minuter från Cua Lap. Biljetterna såldes på alla små resebyråer och även på vissa hotell. Biljetter inklusive safaritur kostade ca 250 kr för vuxna och 200 kr för barn.


En reaktion på ”Safari på Phu Quoc

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s