Ong Lang beach

Efter nästan tio dagar i Cua Lap ville vi ha lite omväxling och flyttade vi längre norrut på Phu Quoc, till byn Ong Lang. Det var en liten mysig by med både enkla boenden och lyxiga resorts, många restauranger och skön stämning.

PhuQuoc2018-OngLang4

På gatorna i den lilla byn vandrade både höns, hundar och kor fritt omkring. De kryssade, till synes helt oberörda, mellan cyklar och motorcyklar, bybor och turister.

PhuQuoc2018-OngLang3

Det fanns många restauranger i området och vi hittade snabbt en favorit, ett enklare hak dit de flesta inhemska turisterna gick. Det fanns inga västerländska rätter på menyn men däremot väldigt bra och billig vietnamesisk mat. Vi kände osen från grillarna utanför på lång väg och åt färsk grillad fisk där nästan varje kväll.

PhuQuoc2018-OngLang5_1

Mitt i byn låg värsta hipsterbaren som serverade öl från microbryggerier och ovanliga drinkar.

PhuQuoc2018-OngLang1

Vi hyrde rum på Vela Phu Quoc Resort i utkanten av byn. Rummen var fina och frukosten helt ok. Runt poolen låg det stora mysiga solbäddar med sänghimmel. Till den lilla fina stranden i Mango Bay var det bara 100 meter. Vårt trebäddsrumrum kostade strax under 400 kr/natt inklusive frukost och transfer från färja/flygplats.

PhuQuoc2018-OngLang-hotel1

PhuQuoc2018-OngLang-hotel2
Frukost: pumpasoppa, nudlar, grönsaker, ägg och frukt.

 

Hotellet lånade ut cyklar som vi utnyttjade flitigt. Vi cyklade runt i byn och flera gånger till till södra delen av Ong Lang beach som låg drygt 10 minuters cykelväg därifrån.

PhuQuoc2018-OngLang2

PhuQuoc2018-OngLangBeach16
Fin cykelväg ner mot Ong Lang beach.

PhuQuoc2018-OngLangBeach15

Ong Lang beach är en lång strand 7 km norr om Duong Dong och på den norra delen byggs nu enorma hotellkomplex. Den södra delen, den vi besökte, var dock fortfarande en naturstrand utan några störande resorts. Det fanns ett par enkla strandrestauranger och flera av dem hyrde eller lånade ut solbäddar med parasoller.

PhuQuoc2018-OngLangBeach4PhuQuoc2018-OngLangBeach12PhuQuoc2018-OngLangBeach6

PhuQuoc2018-OngLangBeach7

Längst ner på Ong Lang beach låg ett enklare bungalowställe med en restaurang. De serverade bland annat fantastiska frukttallrikar.

PhuQuoc2018-OngLangBeach13

Trots att vi var där på högsäsong var den strandremsan nästintill folktom, bara några få turister hade hittat dit. Sanden var ljusgul, vattnet turkost och hyfsat klart.

PhuQuoc2018-OngLangBeach3bPhuQuoc2018-OngLangBeach5PhuQuoc2018-OngLangBeach2

Vi hade några rikigt sköna dagar i Ong Lang och skulle gärna åka tillbaka hit om vi besöker Phu Quoc igen.

PhuQuoc2018-OngLangBeach17

PhuQuoc2018-OngLang4-solnedgang.jpg
Magnisk solnedgång i Mango Bay.

En reaktion på ”Ong Lang beach

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s