Fantastisk mat på Phu Quoc

Vi älskar den Vietnamesiska maten och hade kunnat åka till landet bara för matens skull. Det finns så många fantastiska rätter och utbudet av vegetarisk och vegansk mat är fantastiskt bra.

phuquoc2018-fisk.jpg
Grillad fisk med citrongräs och ingefära.
phuquoc2018-cualap-hotel6
Nudlar med grönsaker, ägg och koriander.

Sen är det den färska frukten, den saknar vi alltid här hemma där utbudet är skralt. Även om det går att få tag i ananas, mango och passionsfruk hemma så smakar de inte ens i närheten av vad de gör i Vietnam. Vi köpte en del frukt på marknaden men beställde också ofta det som mellanmål, frukost eller efterrätt.

phuquoc2018-frukt

phuquoc2018-frukt-yoghurt
Vi beställde yoghurt med frukt men fick frukt med lite yoghurt.

Vi var på många restauranger under våra två veckor på Phu Quoc och hela familjens absoluta favorit blev en liten enkel veganrestaurang i Duong Dong. Det var inga andra turister där vid våra besök, ingen i personalen kunde engelska, men vilken mat, helt fantastisk! Och billigt också. Middag för oss tre kostade 33 kr inklusive flaskvatten.

phuquoc2018-veganrestaurang1phuquoc2018-veganrestaurang2phuquoc2018-veganrestaurang4

 


2 reaktioner på ”Fantastisk mat på Phu Quoc

    1. Hej! Den heter Khánh Ly Vegan Restaurant enligt skylten ovanför restaurangen men på Google maps heter den Khánh Ly Vegetarian Restaurant om ni letar efter den där. Den ligger inne i Duong Dong, på nån parallellgata till nattmarknaden typ, ligger i en korsning och när vi var där i februari i år så låg det ett glasställe som sålde kokosglass mittemot. Hoppas ni hittar den, det var fantastiskt god mat tyckte vi. Hoppas ni får en trevlig resa!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s