Blomsterprakt utan dess like

Under en av våra många morgonpromenader i Hanoi sprang vi plötsligt på en enorm fantasifull blomsterpark. Hade inte hört talas om den tidigare men den såg så spännande ut att vi bestämde oss för besöka parken direkt. Vi betalade inträdet och gick in ett hav av miljontals blommor i alla färger.

Hanoi-blomsterpark-1Hanoi-blomsterpark-10

Överallt bland böljande ängar och färggrann blomsterprakt poserade brudpar, barn och familjer uppklädda till tänderna.

Hanoi-blomsterpark-12

Nästan direkt blev vi varse om att västerländska besökare nog inte var så vanliga i de här krokarna. Alla inhemska besökare och turister hejade glatt, några ville prata eller känna på oss och vi tappade snabbt räkningen på hur många som ville ta bilder av oss och med oss. Tim blev särskilt utsatt och fick ställa upp en hel del selfies.

Hanoi-blomsterpark-3-selfie

Hanoi-blomstertradgard-fb
Parken fotograferad ovanifrån. Foto: Thung lũng hoa hồ Tây.

Fler bilder från blomsterparken som heter Thung lũng hoa hồ Tây:

Hanoi-blomsterpark-15Hanoi-blomsterpark-14Hanoi-blomsterpark-5Hanoi-blomsterpark-2Hanoi-blomsterpark-4Hanoi-blomsterpark-17Hanoi-blomsterpark-8Hanoi-blomsterpark-9Hanoi-blomsterpark-6Hanoi-blomsterpark-20Hanoi-blomsterpark-11Hanoi-blomsterpark-13Hanoi-blomsterpark-16Hanoi-blomsterpark-7

Parken heter alltså Thung lũng hoa hồ Tây och ligger i norra delen av stadsdelen Tay Ho District (West Lake), vid nordöstra delen av sjön Ho Tay och bara 200 meter från Ho Tay Waterpark (som kanske är lättare att hitta på Google Maps).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s