På väg till Koh Lanta

Att planera en tvåveckorstrip efter de två senaste årens långresor var inte lätt. Denna gången var vi inte ute efter spänning eller stora nya upplevelser utan tvärtom, vi behövde avkoppling och lugn efter en tuff höst. Så valet föll till slut på ett säkert kort, den lugna thailändska ön Koh Lanta där vi varit flera gånger förut.  

Thailand-KohLanta-KlongDao-strand2019
Klong Dao beach, Koh Lanta.

Efter att ha packat i och ur våra väskor ett stort antal gånger på långresorna så har vi bra koll på vad vi behöver och försöker att inte packa någonting onödigt. Oftast klarar man sig med mycket mindre packning än vad man tror. Minstingen här hemma har fortfarande blöjor och vill gärna ha sin välling inför natten så det är svårt att packa riktigt lätt men å andra sidan är hennes kläder väldigt små.

Thailand-resa-packning-resvaskor
Packning för två vuxna och två barn på 8 och 1,5 år: två resväskor (60 liter/st) samt två små ryggsäckar (22-25 liter/st)som handbagage, resesulky, babykudde och skötväska. 

Flygresan gick bra. Den gången åkte vi direktflyg (flygstol med charterbolag var billigaste alternativet då vi skulle boka) och det var skönt att slippa byten. Att sitta med litet barn i knät hela resan är inte jättekul men det går. Man får skiftas om, ha med lite underhållning och gå en runda i gången då och då. En bärsele underlättar helt klart, att ha med lite egen mat/fika också, ifall de små sover när det är dags för flygmaten.

flyg-ellen-tim-thialand
Mysigast hos storebror.

Det är en viss känsla när man börjar gå ner för landning, när man får syn på landskapet nedanför och snart ska sätta fötterna på marken igen.

Thailand-Krabi-landskap-flyg2019
Krabis välbekanta landskap.

Väl framme på Krabi flygplats tog det två timmar innan vårt bagage kom och det var den jobbigaste tiden på hela resan, båda barnen var trötta och gnälliga och alla i familjen var hungriga. Vad som tog så lång tid förstod vi aldrig men till slut kom väskorna och vi kunde gå på vår förbokade minibuss till Koh Lanta. Den sträckan tar ca 1,5 timme inklusive en bilfärja och efter att ha åkt den vägen ett antal gånger nu känner vi igen mycket saker längs vägen så tiden går snabbt.

tim-transfer-thailand-minibuss
Med ljudbok i öronen går transfern snabbt. 

Första veckan hade vi bokat hotell på stranden Klong Nin som ligger en bit ner på Koh Lanta och andra veckan bungalow på södra delen av Klong Dao, lite längre upp och närmare huvudbyn Ban Saladan.

Thailand-KohLanta-KlongNin-strand2019.jpg
Klong Nin, härlig strand på Koh Lanta.

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s