Lugnt och skönt på Klong Nin

Vid tidigare besök på Koh Lanta har vi bott på andra stränder men det är alltid kul att testa något nytt så den här gången bodde vi första veckan på Klong Nin, en lugn strand en bit ner på ön. 

KohLanta-KlongNin-strand12-strandrestaurang.jpg

Klong Nin

Klong Nin beach är ungefär 2,5 km lång och ligger ungefär mitt på västra sidan av Koh Lanta. Från huvudbyn Saladan på norra ön tar det drygt en halvtimme att åka tuktuk till Klong Nin. På vägen ligger flera andra stränder och byar.  Längs stranden ligger en hel rad med restauranger, caféer och små barer. På vissa delar ligger det boenden ända nere vid stranden men de flesta hotell, resorts och bungalows ligger på andra sidan vägen.

KohLanta-KlongNin-strand11

KohLanta-KlongNin-strand1

Bakom restaurangerna, löper stora vägen som går från norra till södra delen av ön. På båda sidor vägen finns boenden, restauranger, researrangörer, massageställen, restauranger och caféer. Trots det känns det inte stökigt på något sätt, tvärtom,  snarare sömnigt och väldigt avslappnat. Skön stämning helt enkelt!

KohLanta-KlongNin-strand14-vagenKohLanta-KlongNin-strand15-vagen

Vi tog det väldigt lugnt första veckan. Linda var iväg en heldag för att dyka och vi badade i havet varje morgon och kväll. Däremellan gjorde vi utflykter till andra stränder, kollade in ”byn”, badade i poolen, läste och tog det lugnt i nån sala i hotellets trädgård eller besökte den lokala matmarknaden.

KohLanta-KlongNin-strand18-katt.jpgKohLanta-KlongNin-strand27-affar.jpg

Stranden

Det var ingen direkt skugga någonstans på själva stranden så vi bade i havet tidigt på förmiddagen och sen igen senare på eftermiddagen. Vid lågvatten är det ganska stora stenar i strandkanten men så fort vattnet stiger är det precis lagom långgrunt.

KohLanta-KlongNin-strand3KohLanta-KlongNin-strand4

Vårt hotell

Vi hade bokat rum Lanta Seafront Resort, ett litet hotell på norra delen av Klong Nin och det tyckte vi var ett bra läge. Det var inte så långt när vi skulle åka till andra stränder, vi hade nära till matbutik, bra restauranger och stranden låg precis över gatan. Kanonbra läge helt enkelt!

kohlanta-klongnin-hotell1
Lanta Seafront Resort.
kohlanta-klongnin-hotell2-pool
Liten trevlig pool – när den väl var rengjord.

Lanta Seafront resort är litet, mysigt och har stora rum med bra sängar. Det som däremot inte var så bra var städningen på rummet, den var slarvigt gjord och de glömde att tömma soporna flera dagar i rad. Trots flera påpekanden hände inget och vi fick själva fixa påsar och tömma. Det var också problem med alger i poolen som de var långsamma med att åtgärda vilket gjorde att vi inte kunde använda den de första två dagarna. Vet inte om detta var tillfälliga eller återkommande problem.

kohlanta-klongnin-hotell3-strand
Hotellets restaurang där vi åt frukost.
kohlanta-klongnin-hotell5-frukost
Frukost: frukt, yoghurt, müsli, ägg på valfritt sätt, pannkakor och rostat bröd.

Hotellets restaurang ligger tvärsöver den lilla vägen, precis vid stranden. Frukosten var bra med thailändska mått mätt och de hade även ett par salor där man kunde hänga i skuggan under de varma timmarna.

kohlanta-klongnin-hotell4strand
Stranden utanför hotellet.
kohlanta-klongnin-hotell8-sala
Sala på Lanta Seafront Resort.

Samlat betyg:

+ trevlig restaurang, stora trevliga rum, läget -fin strand, affärer och många restauranger precis runt knuten

britstfällig städning av både rum och pool

Några restaurangfavoriter på Klong Nin

Det finns många trevliga restauranger i Klong Nin, både längs vägen och nere på stranden. Det är något visst att sitta i strandkanten och äta, se solen gå ner över havet och sila sanden mellan fötterna. Men bästa maten, den hittade vi i de små lokala familjerestaurangerna uppe vid stora vägen. Där var det dessutom billigast, cirka 30 kronor för en vegetarisk massaman curry med ris och en öl .

KohLanta-KlongNin-strand19-restaurangKohLanta-KlongNin-strand21-restaurang

KohLanta-KlongNin-strand20-restaurang
Några av våra favoriter: Vegetarisk panaeng curry, Tom Kha med räkor, wokade grönsaker med ostronsås och grillad fisk med ingefära.

Längs vägen som löper parallellt med stranden finns ett franskt bageri med riktigt kaffe, så tröttnar man på de blaskiga varianterna kan detta vara väl värt ett besök. De har dessutom ett stort biljardbord som uppskattades av vår 9-åring.

KohLanta-KlongNin-strand25-restaurang-biljard

I norra Klong Nin, uppe vid korsningen med stora vägen finns ett relativt nyöppnat ställe som serverar acai bowl, hälsosamma smoothies, raw food och annat gott. Kan varmt rekommenderas! Priserna är dock västerländska så så inget budgetställe men goda smaker och fantastiska uppläggningar.

KohLanta-KlongNin-strand31-restaurang-acaibowl.jpg

De flesta kvällar avslutade vi nere på stranden med en god drink eller fruktshake. Det finns många härliga barer med liggstolar, hängmattor, musik och skön stämning. Barn är tillåtna i stort sett överallt.

KohLanta-KlongNin-strand26-restaurangKohLanta-KlongNin-strand16-strandrestaurang

Härliga solnedgångar

Som så många gånger tidigare på Koh Lanta kunde vi nästan varje kväll njuta av fantastiska solnedgånger.

KohLanta-KlongNin-strand7-kvallsdoppKohLanta-KlongNin-strand8-kvallsdoppKohLanta-KlongNin-strand10-solnedgangKohLanta-KlongNin-strand13KohLanta-KlongNin-strand9-solnedgang

Är man ute efter lugna dagar, fin strand och härligt barfotaliv kan jag verkligen rekommendera att bo vid Klong Nin-stranden på Koh Lanta!

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s