Härlig dykdag på egen hand

 

En av de första dagarna på Koh Lanta var jag (Linda) på en heldagsuflykt med Kontiki Divers där jag gjorde tre dyk vid Koh Haa. Koh Haa betyder ”de fem öarna” och är en liten samling klippöar mitt i den marina nationalparken väster om Koh Lanta. Under ytan kan man uppleva korallrev och färgglada fiskar.

KohLanta2019-dykning-Linda-kohhaa4
Jag och min dykguide.

Jag blev hämtad med Kontikis pickup utanför vårt hotell kl 7 på morgonen. På vägen till hamnen i Saladan stannade vi till i en liten by för att hämta upp dagens lunch som lagats av en kvinna i byn. En halvtimme senare var vi framme vid dykbåten där vi gick ombord. Det var bara ett tiotal gäster och ungefär lika många dykinstruktörer den här gången så det var gott om plats på båten. Det tog drygt två timmar att komma till Koh Haa och under tiden serverades frukost och vi gick igenom dagens schema och gjorde i ordning vår utrustning.

KohLanta2019-dykning-Linda-kohhaa1
Koh Haa.

Jag tog mitt dykcertifikat på Koh Tao för 18 år sedan men eftersom jag gjort ett långt uppehåll och sen bara dykt nån gång om året är jag ingen van dykare. Jag kände mig lite extra nervös då jag dessutom var ute på egen hand för första gången så jag bokade en privat dykguide för att kunna ta det lugnt och min egen takt. Det är jag verkligen glad för och för första gången på flera år kände jag mig lugn och avslappnad vid nedstigningen och fick göra tre långa härliga dyk.

KohLanta2019-dykning-Linda-kohhaa2

Mellan första och andra dyket serverades lunchen som smakade fantastiskt. Efter andra dyket bjöds det på nylagade bananpannkakor och det fanns tillgång till frukt, kaffe, dryck och elektrolyter hela dagen. Har dykt med Kontiki Divers på Koh Lanta ett par gånger förut och liksom alla de andra gångerna var det en välarrangerad tur med god mat, trygga dyk, trevliga divemasters och bra service hela dagen. Kan varmt rekommendera dem, oavsett om du är nybörjare, vill ta dykcert eller är van dykare, de anpassar grupperna efter nivå.

KohLanta2019-dykning-Linda-kohhaa3
Trött men väldigt nöjd med mina tre dyk på Koh Haa.

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s