Vacker stadskärna i Chania

En morgon på Kreta vaknade vi av att himlen var grå, det var kyligt, duggade lätt och blåste en del. Varken poolhäng eller strandbad kändes ett dugg lockande så vi bestämde oss att ta hyrbilen in till Chania för att upptäcka staden.

chania-kreta-2015-5
Trimartiri – de tre martyrernas katedral.

chania-kreta-2015-6

Chania är öns näst största stad och huvudorten i regionen med samma namn. Staden ligger på Kretas norra kust och var Venedigs huvudort på ön innan den osmanska erövringen. Vi strosade runt i den gamla välbevarade stadskärnan som är känd för att vara en av de vackraste platserna på ön. Gågatorna kantas av fina byggnader och i de smala gränderna är det är nästan omöjligt att inte ta för många bilder.

chania-kreta-2015-2

De gamla vackra husen ligger runt den venetianska hamnen, en rund hamnbassäng kantad av tavernor. Vid vårt besök blåste det dock så hårt att uteserveringarna stängde men jag gissar att det skulle vara väldigt mysigt att sitta där på kvällen.

chania-kreta-2015-1chania-kreta-2015-3

När det regnade som värst tog vi vår tillflykt till den gamla saluhallen. Här säljs massor med godsaker, allt från fisk till kryddor, glass och bakverk. Det finns också flera små restauranger och caféer inne på saluhallen. Vi passade på att äta lunch  och shoppa lite små presenter här till nära och kära där hemma.

chania-kreta-2015-4-marknadchania-kreta-2015-7-marknad

Efter några timmar försvann alla moln lika snabbt som de kommit och vi bestämde oss för att ta ett dopp på vägen tillbaka till hotellet. En sak som är väldigt bra på Kreta är att det alltid finns en fin strand nära.


2 reaktioner på ”Vacker stadskärna i Chania

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s