17 timmars resa dörr till dörr

Det vi tvekat mest inför innan vi bokade Thailandsresan var själva resan dit. Tanken på en 11 timmars flygresa med en rastlös 5-åring lockade inte direkt. Särskilt inte efter senaste flygresan som var till Kreta, det var inga roliga timmar, varken för oss eller våra medpassagerare. Samtidigt ville vi så gärna åka till Thailand igen.

Thailand2016-flyg1

Den här gången var vi i alla fall bättre förberedda med spel, iPad, kritor, leksaker, snacks och några överraskningar som vi tog fram efterhand. Det underlättade också att det fanns en massa bra barnfilm hela vägen. Vi hade lyckats hitta en flygresa som avgick på kvällen och det hade sina fördelar. Tim lyckades sova ett par timmar i alla fall. Vi vuxna försökte men lyckades inte sova många minuter.

Thailand2016-flyg2
En ögonmask kan vara bra om det är svårt att somna på flyget.

Vi hade förbokat transfer från Krabi flygplats till Koh Lanta och det var vi glada för, det hade varit jobbigt att leta upp det på plats och förmodligen hade vi fått vänta längre på transporten. Nu väntade minibussen på oss när vi kom. Vi hade bokat med barnstol till Tim utan att veta om det verkligen skulle funka men stolen var förmonterad i minbussen när vi kom. Dock hade de satt i en alldeles för liten stol så det blev inte särskilt bekvämt. Om det var säkrare än att ha suttit med vanligt bälte är jag också lite osäker på.

Thailand2016-minibuss
I minibussen på väg till Koh Lanta.

För att ta sig till ön Koh Lanta måste man åka med två olika bilfärjor, kan tyckas besvärligt men faktum är att det är rätt skönt att kunna gå ut och sträcka på benen lite då och då på vägen. Den ena färjan tog drygt 20 minuter, den andra knappt en kvart.

Thailand2016-KohLanta-bilfarja2
Vi väntar på att bilfärjan ska komma in.
Thailand2016-KohLanta-bilfarja3
Tim ger tummen upp för värmen som vi längtat så efter.

Totalt tar det 2-3 timmar från Krabi flygplats till Ban Saladan på norra Koh Lanta, beroende på hur trafiken är och hur länge man måste vänta på färjorna, har man otur kan det ta längre tid. De höll på att bygga en bro över det andra sundet och den skulle stå klar under slutet av året och då går det ännu snabbare att ta sig till Koh Lanta från fastlandet.

Thailand2016-KohLanta-bilfarja4
Bilfärgan var ett äventyr i sig för 5-åringen.

Efter 17 timmars resande kom vi äntligen fram till vårt hotell på Klong Dao-stranden på Koh Lanta. Det var precis så bra som vi förväntat oss, om inte bättre. Efter att ha checkat in, fått vår bungalow tog det inte många minuter för oss att få på oss badkläderna och springa ner till det varma vattnet.

kohlanta-longbeach2
Klong Dao-stranden vid högvatten.

En reaktion på ”17 timmars resa dörr till dörr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s