Uppgraderade till bungalow precis vid stranden

När vi kom fram till vårt hotell Holiday Villa på Klong Dao-stranden på Koh Lanta visade sig att de hade dubbelbokat vår bungalow. Först försökte de visa oss till ett dubbelrum men vi stod, som tur var, på oss och krävde en bungalow. De enda som fanns kvar var de lite större precis nere vid strandkanten så vi fick en sådan, inte helt fel!

Thailand2016-KohLanta-hotell5-bungalow
Vår bungalow med utsikt över havet.
Thailand2016-KohLanta-hotell6
Vår veranda.
Thailand2016-KohLanta-hotell2
Utsikt från vår bungalow.

Det var överhuvudtaget ett jättemysigt ställe, alla bungalows låg i en stor lummig trädgård med slingrande stigar. I mitten låg poolerna och restaurangen.

Thailand2016-KohLanta-hotell3Thailand2016-KohLanta-hotell8

Strandremsan precis utanför Holiday Villa var kanske inte superfin, där parkerade fiskarna sina longtailbåtar, men bara 100 meter längre upp på Klong Dao var det bra och långgrund strand.

Thailand2016-KohLanta-hotell4

Thailand2016-KohLanta-hotell1
Holiday Villa ligger allra längst ner på Klong Dao.

Hotellet hade två pooler, en större och en lite mindre barnpool, en liten vattenrutchkana (med livsfarlig stege tyvärr) och restaurang. Poolerna var rena och städades ordentligt varje dag. Vi badade i havet varje dag men det var ändå skönt att hänga vid poolen en stund under den senare delen av eftermiddagen, då var vi helt ensamma där. Tim passade på att simträna och vi beställde in lite snacks och dricka innan det var dags att duscha och äta middag.

Thailand2016-KohLanta-hotell-pool1Thailand2016-KohLanta-hotell-pool2Thailand2016-KohLanta-hotell-pool3

Frukost ingick i rumspriset så det åt vi där varje morgon. Oftast är frukosten på thailändska mellanklasshotell inte nåt att hänga i julgranen men här var ok. Det fanns yoghurt, frukt, färdigskivat ljust bröd, smör, marmelad, ägg, omelett, pannkakor, juice och kaffe så det gick ingen nöd på oss. Vi åt lunch på hotellet en gång och det var helt ok. Middagar valde vi att äta i huvudbyn Ban Saladan eller vid nån av strandrestaurangerna längs Klong Dao-stranden.

Thailand2016-KohLanta-hotell-frukost1Thailand2016-KohLanta-hotell-frukost2

Rummen var fina och välstädade, badrummet var enormt, kylen stor och personalen trevlig. Skulle vi åka till Koh Lanta nån mer gång skulle vi definitivt överväga att boka in oss här igen!

Skulle vi vara på en längre resa hade vi nog valt billigare boende men med tanke på läget, att det var stora fina bungalows och bra pooler så tycker jag att detta var hyfsat prisvärt. En ”beach front villa” som vår bungalow kallades kostade under högsäsong 4500 Bath/natt (ca 1100 SEK). Det vi hade bokat och betalade för var egentligen en liknande bungalow men med utsikt över trädgården , de kostade 3500 Bath (ca 850 kr).


2 reaktioner på ”Uppgraderade till bungalow precis vid stranden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s