En vecka på Klong Dao

När vi bokade vår vecka på Koh Lanta hade vi svårt att välja vilken strand vi skulle bo vid. Valet föll på Klong Dao, den nordligaste stranden på västra sidan. Vi valde ett hotell med bungalows allra längst ner på den sydligaste delen för att ha möjlighet att även gå över till nästa strand som heter Long beach

KohLanta-KlongDao2016-strand1

I princip hela den tre kilometer långa strandremsan kantas av hotell och bungalows i olika prisklasser och varierande stil, restauranger och massageställen. En av de bästa sakerna på Koh Lanta är just alla restauranger som ligger direkt på stranden, att sitta och äta fantastisk mat med fötterna i sanden varenda kväll är underbart. Det är alltså inte lönt att packa klackskorna eller sandaletterna om ni planerar semster på Koh Lanta, det är flipflop som gäller även kvällstid. Trots att vi var där på högsäsong kändes det lugnt, i alla fall på södra delen där vi bodde. När vi var där var det mest barnfamiljer, medelålders och äldre par. Unga som söker partystämning kan leta förgäves, strax efter klockan tio på kvällen var det tyst och släckt nästan överallt, endast några få barer hade besökare vid den tiden.

KohLanta-KlongDao2016-strand7-restaurang1.jpg
En av strandens många strandrestauranger.

Stranden är långgrund och tidigt på morgonen vattnet stod lågt kunde man gå ut på havsbotten nästan hundra meter ut. Vi var uppe i ottan de flesta dagar, kollade in när fiskarna förberedde dagens arbete, joggade längs med stranden eller tog en morgonpromenad, spanade efter krabbor och tittade på när hundarna lekte i sanden. Framåt förmiddagen återvände vattnet och de soldyrkande turisterna letade sig ut på stranden.

KohLanta2016-KlongDao-stranden1KohLanta2016-KlongDao-stranden2

KohLanta2016-KlongDao-stranden4
Nästan ensam på stranden tidigt på morgonen. Lågvatten, krabbor och en fotbollsspelare.

KohLanta2016-KlongDao-stranden7

Klong Dao är inte Thailands finaste strand om man jämför med resekatalogernas paradisbilder. Ändå gillade vi den. Lugnet och den avslappnade stämningen samt det perfekta läget, precis mellan huvudbyn Ban Saladan och den finare Long Beach, på många sätt perfekt läg.

kohlanta-longbeach2
Klong Dao vid högvatten mitt på dagen.
d22b7-krabbspar
Spår efter krabbor på Klong Dao-stranden.

Byn i Klong Dao är inte stor och här finns inga fancy butiker, däremot flera enkla små supermarkets, barer, några turoperatörer och billiga små restauranger. De flesta kvällar hålls kvällsmarknad som är välbesökt, framför allt av lokalbefolkningen. Här kan man handla billiga kläder till fasta priser (ingen prutning befriande nog) och en massa god billig mat. Vi var här flera kvällar för att kolla in folk, äta och låta Tim leka i de jättestora hoppborgen.

KohLanta2016-KlongDao-marknad1

KohLanta2016-KlongDao-marknad5
Friterade insekter av olika slag.
KohLanta2016-KlongDao-marknad4
Tim lekte med de thailändska barnen i hoppborgen.

KohLanta2016-KlongDao-marknad3KohLanta2016-KlongDao-marknad2

Vill man ha mer shopping finns det en större marknad i huvudbyn Ban Saladan som ligger några kilometer norrut, där finns även flera dykfirmor, optiker och en mängd bra fiskrestauranger. Det finns dock inga köpcenter, då får man åka två timmar bort till Krabi town.

Vi åte mest streetfood och på lite enklare thairestauranger men en av kvällarna lyxade vi till det med ett besök på Time for Lime, en liten trevlig restaurang nästan längst ner på Klong Dao-stranden. Det är en liten restaurang med avsmakningsmeny och matlagningsskola. Vi blev glatt överraskade när vi upptäckte att avsmakningsmenyn gick att få vegetarisk. Maten var thai men i lite annorlunda tappning, med fantasifull uppläggning och väldigt god. Åker man hit bör man absolut testa sig igenom deras drinkutbud, kommer man tidigt så är de dessutom till ett riktigt bra pris under happy hour.

KohLanta2016-KlongDao-Timeforlime0KohLanta2016-KlongDao-Timeforlime1KohLanta2016-KlongDao-Timeforlime3

KohLanta-KlongDao2016-strand2
En av de fantastiska solnedgångarna vi fick uppleva från Klong Dao-stranden.

Under vår vecka på Koh Lanta besökte vi även Long beach, Kantiang beach och Nui beach.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s