Stora utrensningsprojektet

782d7-365saker
Första sidan på den såsmåningom långa listan av saker som rensades ut.

 

Det blev inte så mycket bloggat under 2015 och vid närmare titt så skrev jag inte om det här en enda gång – vårt stora utrensningsprojekt. Förra året bestämde vi oss för att rensa ut ordentlig hemma, dels för att få mer plats och slippa den klaustrofobiska känslan men även för att alla våra saker bara gör oss trötta, att det alltid är rörigt och stökigt, att vi alltid måste leta efter det vi verkligen behöver.. ja, listan kan göras lång.

Med inspiration från bland annat KonMari-metoden och 365 Less Things har vi lyckats rensa ut ordentligt. I början skrev vi upp allt som åkte ut men vi tappade räkningen efter lite mer än halva året. Vi har sålt, gett bort och kastat över 300 saker. De flesta sakerna gavs bort, till vänner, till flyktingförläggningar och välgörenhetsloppisar. En del saker har vi sålt på Tradera och andra på annonssidor på facebook, några få saker på loppis. Till och från har vi fört kassabok över försäljningarna. I perioden augusti-december 2015 drog vi in närmre 17 tusen kronor på att sälja saker som vi inte behöver. Det räckte som reskassa för vår semester i Thailand i början av året efter.

Man kan tro att vi inte har några saker kvar hemma men så är det ju inte. Nu kommer jag inte ens ihåg vad det var vi rensade bort och tycker fortfarande att vi har för mycket saker hemma. Så vi gör ett nytt ryck och börjar om från början, går igenom våra saker en gång till, det vi inte använt sen sist ryker.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s