Två tempel på en dag

Förra gången vi var i Bangkok besökte vi Grand Palace så denna gång valde vi två andra tempel: Wat Arun och Wat Po. Tempelturen var tänkt som en halvdagsutflykt men tog många fler timmar än så. Efter frukost tog vi skytrain till stationen Saphan Taksin och vidare därifrån med båt på Chao Praya river.

bangkok-floden
Chao Praya river.

Vi hade tänkt att ta den vanliga flodbussen som lokalbefolkningen tar men det var väldigt svårt att klura ut varifrån den gick och det var en massa personal på piren som ledde en tillbaka till turistbåtarna. Till slut gav vi upp och tog den dyrare varianten, kostade oss 120 THB (ca 10 kr/person), enkel väg.

Väl framme vid Wat Arun så upptäckte vi att den översta delen var stängd på grund av renovering. Lite synd men ingen större förlust för mig som är höjdrädd. Annars är det ett väldigt vackert tempel med fina utsmyckninar. Inträde på Wat Arun kostar 50 THB, även för barn.

watarun6

watarun1watarun3

watarun7watarun5watarun4

För att komma till Wat Po tog vi en liten snabbfärja tvärs över floden (kostade 16 TBH (ca 4 kr) per person. Väl över på andra sidan tog vi en drickapaus på ett litet hak med utsikt över flodtrafiken, innan vi promenerade bort till det stora tempelområdet.

bangkok-wat-po6

bangkok-wat-po4
Smygfoto på munk.

DCIM100GOPROGOPR0727.JPG

 

bangkok-wat-po2

Wat Po, även kallad Temple of the Reclining Buddha, är ett stort tempelkomplex med flera tempel. I ett av dem finns den kända gigantiska liggande Buddhan. Hela området är fantastiskt med fina figurer, många i guld, och väggmålningar. Det hade varit intressant med en guidad visning men inte med en rastlös 6-åring kanske. Inträde till Wat Po kostar 100 THB (ca 25 kr) för vuxna och barn över 120 cm.

watpo1
Wat Po.

watpo4

watpo3watpo2

På väg tillbaka hittade vi rätt pir, för den lokala flodbussen och betalade en tredjedel av vad turistbåten kostade.

Tims film om tempelturen:

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s