Världens häftigaste vattenfall

vattenfall8En av de häftigaste upplevelserna hittills på resan var när vi badade i de mäktiga vattenfallen Kung Si Falls i Laos. De ligger cirka en timmes bilväg från Luang Prabang. Själva bilfärden i sig, genom byar och landsbygd är värd resan i sig.

vattenfall7vattenfall5vattenfall6vattenfall4vattenfall3

Vattenfallen var helt otroliga, har aldrig sett något liknande. Det var ett riktigt högt fall längst upp och under det, i etapper, låg flera djupa pooler med grönturkost vatten. Perfekt att ta ett dopp i. Det var inte helt lätt att komma i men väl i var det hur härligt som helst. Tim tyckte att det var ganska läskigt så han var inte i många sekunder, ett par simtag blev det i alla fall.

vattenfall2vattenfall1

Vi valde att ta en egen tuktuk dit (ca 230 kr) istället för delad minivan (ca 50 kr/person), dels för att se lite mer av vägen till fallen och för att ha frihet att göra stopp på vägen. Det visade sig vara ett bra val. Vi valde att äta lunch i närheten av fallen och att besöka en Hmong-by på vägen tillbaka. Det enda vi önskat oss var att vår chafför inte kört som en galning, det hade varit behagligare då. Så ett tips i all välmening; tänker ni hyra en tuktuk till Kung Si falls så försök förklara att ni vill åka lugnt, om det inte funkar be ert guesthouse eller hotell att förklara för föraren.

tuktuk-laos


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s