Cykeltur och poolhäng

laos-cykeltur1Efter ett par dagar med tempelbesök, natur, bergsbestigning och marknader längtade Tim efter bad. Det är inga budgetboenden i Luang Prabang som har pool men det finns några andra alternativ, en kan antingen betala för att få bada i en hotellpool eller så kan man besöka La Pistoche swimmingpool & bar som ligger i utkanten av centrum, vi valde det senare. Det hade kanske varit lättast att bara ta en tuktuk dit men klart roligare att åka dit på egen hand så vi hyrde cyklar (kostade ca 20 kr/cykel och dag).

laos-cykeltur2

På vägen passade vi på att se oss omkring lite, tog några avvägar på landet och över en gammal järnvägsbro, läskigt och spännande på en gång. Sen cyklade vi vilse, den kartan vi fått av vårt guesthouse visade sig inte stämma riktigt, eller rättare sagt den stämde inte alls. Vi hittade fram till slut i alla fall. Det visade sig vara ett rätt trevligt ställe med två stora pooler, minivattenrutchbanor för barn, solbäddar, små soffgrupper och det fanns en restaurang med ok priser med.

Inträde kostade 60000 kip för oss alla tre (ca 65 kr). De hade ett lite märkligt system med deposition som en fick betala vid ankomst, inga problem att få tillbaka det men vi förstod aldrig vad det var deposition för. Men så är det ibland i sydostasien, ofta systemet är obegripligt

laos-pool1laos-pool2

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s