Sista dagen i Hanoi

Sista dagen i Hanoi och vi väntar egentligen mest på att det ska bli kväll så vi kan ta nattåget till Hue. På förmiddagen tog vi en promenad till den stora marknaden i Hanoi Old Quarter för att kolla in kommersen där. Det var minst sagt livat och den shoppingsugne hade kunnat shoppa massor med billiga märkeskopior och annat krimskrams. Vi var rätt så intryckströtta så vi orkade inte med stojet utan gick hem och packade istället.

hanoi-marknad

Efter att vi checkat ut, lämnade vi våra ryggsäckar på hotellet och tog sedan en taxi till etnologiska museet som ligger några kilometer ifrån gamla staden. Museet var större än vad vi förväntat oss. Det bestod av två större byggnader med flera våningar samt en park med äldre hus, gårdar och olika miljöer där en kan lära sig hur vietnameserna levde förr och hur en del av minoritetsfolken lever nu. Bra även för barn som fick gå in i och klättra upp i alla husen. Självklart hade det varit bra med en guide för att få ut så mycket som möjligt men det gick ändå rätt så bra att läsa sig till det mesta, i alla fall inne i byggnaderna. Ett riktigt bra museum tyckte vi alla tre. Tyvärr glömde jag att fotografera här. Inträde kostade 30000 dong för vuxna,, 10000 för barn. Totalt betalade vi ca 27 svenska kronor för hela familjen.

hanoi-etnologiska-museet
Annorlunda gravdekoration.

Det fick bli en taxi tillbaka till gamla staden igen, åt middag i närheten av hotellet och sen var det dags att bege sig till tågstationen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s