Grått och lite trist

hue3

Hue var på ett sett en av höjdpunkterna på resan hittills även vi inte direkt fastnade för själva staden. För alla som älskar historia, palats, tempel och österländsk arkitektur är Hue ett måste, det är inte för inte som Hue hamnat på UNESCOs världsarvslista. Staden för övrigt imponerade dock inte på oss.

Vi hade lite otur med vädret när vi kom till Hue, det regnade en hel del under våra tre dagar i staden. Det gjorde säkert sitt till att vi tyckte att staden var lite färglös och trist jämfört med vad vi hittills upplevt i Vietnam. Ska inte döma ut staden helt, det var lågsäsong, vi spenderade bara tre dagar här och vi ansträngde oss inte nämnvärt för att utforska resten av staden heller. Hade heller inte, för allt i världen, velat missa Imperial Citadel eller de magnifika kungagravarna.

Nån som varit i Hue och har en annan bild av staden?

hue5
Parfymfloden som delar staden i två delar.
hue1
De många tomma turistbåtarna i väntan på högsäsongen.

hue2


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s