Snygggaste hjälmen

hjalmEn av de bästa sakerna med Hoi An är att en kan cykla överallt, det är inte alltför mycket trafik och de finns jättefina småvägar både inne i staden och ute på landet. Genom vårt homestay hade vi tillgång till gratis cyklar hela veckan, perfekt! Många cyklar har ett ”second seat” baktill, en mjuk dyna istället för pakethållare, så det är lätt att skjutsa barn bakpå.

De flesta barn i Vietnam har inte hjälm när de cyklar, inte alltid när de åker på mammas eller pappas moppe heller. Men att låta Tim åka utan hjälm kändes inte bra så vi gick och köpte en redan första dagen. Någon vanlig cykelhjälm hittade vi inte så vi fick ta en moppehjälm. Tim fick välja motiv och valet var enkelt – Pokemon såklart. Hur säker den är vet jag inte men den är förhoppningsvis bättre än ingenting. Det var många barn som pekade på Tims fina hjälm under veckan i Hoi An så vi får väl hoppas att de lyckades tjata till sig en hjälm när de kom hem till föräldrarna.

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s