Att hålla koll på pengarna

Inför denna resan så funderade vi rätt så mycket på hur vi skulle kunna hålla reda på hur mycket vi spetnderade, så att vi inte överskred vår budget alltså. På en reseblogg fick jag tips om appen Trailwallet och den har visat sig vara kanonbra för ändamålet!

Det finns en gratisversion som är ok men den har sina begränsningar. För några tior får en tillgång till alla funktioner. Helt klart värt det tycker jag.

Vi skriver in allting vi köper – mat, dricka, hygienprodukter, utflykter, bussbiljetter, taxiresor med mera. Vi har lagt in vilka valtor vi använder (sex olika under resan) och valt att dela upp inköpen i fyra olika kategorier:

  • mat och dryck
  • transport
  • utflykter och nöjen
  • övrigt

trailwallet

Vi valde att göra varje delresmål till en egen ”resa” i appen så vi lättare kan stämma av mot vår budget och våra bankuttag. Vi har ungefär samma dagsbudget för mat, dryck och lokaltransport oavsett var vi är men utflykts- och nöjesbudgeten skiftar väldigt beroende på ställe.

Appen räknar ihop, har koll på senaste växlingskursen och presenterar på ett enkelt sätt i svenska kronor hur mycket vi gör av med, om vi håller vår dagsbudget och hur mycket vi lägger på vad. Det hade varit jättesvårt att hålla reda på det genom att föra manuell kassabok så den här appen är helt klart värt sina tior!

trailwallet2trailwallet3

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s