Fika med katter

kattkafe3Med radarn på hittar jag såklart ett kattcafé under resan, närmare betämt i centrala Hoi An. En av de få saker vi saknar hemifrån är just katterna så ett besök på kattkaféet kändes givet.

Jack’s cat café startades 2012 av ett par som ville göra något för alla stackars hemlösa katter i staden. Katthemmet är öppet för allmänheten ett par timmar varje dag och dit kan en gå för att klappa och leka med katter, fika och skänka en slant så att de kan rädda fler katter från lidande.

kattkafe5

Hela stället är fridfullt, stort, rent och fint, en riktig liten oas i staden. Huset har flera rum där katterna kan vara men de flesta är ute i den stora inhängnade trädgården. Det är katter överallt men det känns ändå helt lugnt. Den som säger att katter inte kan leva i stor flock har fel, här bor 70 katter i fred just nu.

Några katter är äldre, en saknar ett ben, några saknar hela eller delar av svansen. En stackare verkar ha nån neurologisk skada och går lite vingligt. Katterna som kommer hit, blir omplåstrade, eventuellt opererade eller medicinerade, de får vila upp sig och när de konstaterat friska så får de flytta till en familj. Några enstaka får stanna kvar permanent.

kattkafe2kattkafe6

Vid vårt besök har de kattungar, en av honorna de fick in var dräktig. Kattungarna leker gärna med vippan och både de och Tim är outtröttliga. Föräldrarna vilar i skuggan, den fyrbenta vid sin vattenskål, de tvåbenta med var sin iskaffe.

Vi väljer att stanna ett tag till och äter lunch här, delvis för att stödja verksamheten. Vi ger även ett litet bidrag i bössan och hoppas att stället får möjlighet att leva kvar, insatsen behövs verkligen.

kattkafe1

kattkafe7
Svår att stå emot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s