Karta vs gps

Det är lätt att ta sig runt på egen hand på landsbygden men det ser lite likadant ut överallt så det kan ta en stund att hitta hem igen. I alla fall om man följer de lokala kartorna som delas ut gratis på hotellen. Kartorna är inte skalenliga upptäckte vi snabbt, en centimeter på kartan kan vara 20 meter eller 2 kilomenter, det är inte så noga. Vi har en telefon med vietnamesiskt sim-kort och uppkoppling och det är tur det, vår gps visar sig vara ovärderlig ett flertal gånger.

gps.jpg


2 reaktioner på ”Karta vs gps

  1. Åh då ska jag tipsa om en app som heter maps.me! Ladda ner den och och kartorna från länderna ni är i när ni har wifi och sen funkar dom online på telefonens gps! Funkar tom om ni har mobilen i flygplansläge!!! Visar position, ni kan söka platser (och spara som punkter) och den går att köra navigering med. Den appen har varit ovärderlig för oss!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s