Från Hoi An till Whale Island

station-tuy-hoa1Vi gillade verkligen Hoi An och hade gärna stannat ett par dagar till om vi inte redan hade förbokat tåg och boende till Whale Island (Hon Ong). Resan mellan dessa två ställen tog sin lilla tid. Vi startade på kvällen med en timme med minibuss till den lite större staden Danang som ligger strax norr om Hoi An. Efter nästan två timmars väntan (på grund av förseningar) hoppade vi på nattåget till Tuy Hoa.

 

nattag-Danang-tuyhoa1Det här var vårt andra nattåg i Vietnam och den här gången hade vi valt en billigare itågklass, 1:a klass 4-bäddarskupé, och den var i vår mening nästintill identisk med VIP-kupéerna som vi tog förra gången. Enda skillnaden var utseendet på kupéerna och att det mest var vietnameser som åkte i denna klassen. Annars var det lika bra eller faktiskt ännu bättre, bäddarna var lite mjukare och AC:n var inte lika övereffektiv som sist.

Vi delade kupé med en äldre vietnamesisk man som inte kunde någon engelska. Vi försökte kommunicera lite men det var inte så lätt men han visade oss bilder på sitt barnbarn som troligen var lika gammal som Tim. Eftersom tåget var försenat var vi jättetrötta när tåget väl kom, det tog inte lång tid innan vi somnade den här gången.

station-tuy-hoa2

Drygt åtta timmar senare rullade tåget in på stationen i den lilla staden Tuy Hoa. Det märktes direkt att det inte var någon turistdestination, inga skyltar på engelska någonstans och det tog en bra stund innan vi lyckades få klarhet i var toaletten på stationen låg. Till slut hittade vi den i en liten skrubb i en byggnad bredvid. Ska inte fördjupa mig i ämnet men det var ingen trevlig upplevelse.

till-whaleisland2Vi hade bokat transport från Tuy Hoa till Whale Island via vår resort (det enda hotellet på den lilla ön) och tur var det för annars vet jag inte riktigt hur vi skulle tagit oss dit. Nu väntade vår chafför på oss på stationen, han kunde inte heller någon engelska men han hade en skylt med våra namn på så vi hittade varandra. Det var en ordentlig bil som hade riktiga säkerhetsbälten så vi var nöjda. Bilturen tog omkring två timmar på jättefina vägar genom landsbygd, över ett mindre berg, längs med hamnar och järnväg och den sista biten gick igenom ett märkligt sandlandskap.

till-whaleisland1

till-whaleisland3Till slut kom vi fram till en väldigt liten fiskeby där en båt väntade på oss. Efter att ha lastat över väskorna satte den fart mot Whale Island.

bat-whale-island1bat-whale-island2

En halvtimme senare var vi framme vid denna fantastiska ö.

whale-island
Whale Island.

 


2 reaktioner på ”Från Hoi An till Whale Island

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s