Underbara Whale Island

whale-island4Whale Island, eller Hon Ong som den heter på vietnamesiska, är en liten liten ö på Vietnams östkust, cirka två timmars bilväg norr om Nha Trang. På ön finns bara ett boende, Whale Island Resort med ett 20-tal bungalows och ett dykcenter. Här bodde vi i fem dagar under vår långresa och det var verkligen ett härligt ställe.

Vi hyrde vi en bungalow som stod på pålar ett par meter upp från marken, den låg i tät grönska vid en stig som ledde ner mot stranden. Rummet var stort med tre bekväma sängplatser, ordentliga myggnät, trevligt badrum (endast kallvatten dock) och en stor fläkt i taket. Inga andra bekvämligheter men helt perfekt tyckte vi.

whale-island-bungalowwhale-island-rummet

Bäst var nästan vår fantastiska balkong där vi hängde en del.

whale-island-balkong
Den stora balkongen med utsikt över djungeln…
whale-island-balkong-utsikt
… trädgården och havet.

Från vår bungalow gick det en sandstig ner mot stranden, två minuter tog det att promenera dit. Det fanns även bungalows att hyra direkt på stranden men vi gillade vår med djungelutsikt bättre.  Stranden var jättefin med guldgul sand och turkost vatten. I ena delen gick det att snorkla direkt utanför stranden, det fanns lite koraller, småfisk och en hel massa sjöborrar.

Gå med Tim från vår bungalow ner till stranden, ner i vattnet och tillbaka upp i vår bungalow och se hur det ser ut hos oss:

whale-island7whale-island-bazze-timwhale-island-koraller-sjoborr

Eftersom det inte finns några andra restauranger, ej heller någon affär, så äts alla måltider i resortens restaurang. Lunch och middag serveras som fasta menyer med fyra rätter plus efterrätt varje gång. Det var inga problem att få menyn anpassad för oss som inte äter kött. Även om jag egentligen föredrar att välja rätter själv så var det kul med fast meny, det var så många vietnamesiska rätter vi hade missat annars. Kanske var det lite väl många bläckfiskrätter, vi är inte jätteförtjusta i bläckfisk, men annars gillade vi maten.

whale-island-mat0

whale-island-mat4

Som om inte detta vore nog så fick vi uppleva flera magnifika solnedgångar från Whale Island.

whale-island-solnedgang1whale-island-solnedgang2

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s