Återförenandets palats

saigon-independence-palace1Det enda museum vi besökte i Ho Chi Minh City var Återförenandets palats (Reunification Palace eller Independence Palace som det också kallas). Det är minst sagt en mycket imponerande byggnad och interiören är än mer fascinerande. Palatset var tidigare residens för Sydvietnamesiska republikens president och har en särskild plats i stadens och landets historia.

Palatset har använts i många olika sammanhang och större delen är öppet för allmänheten En del av byggnaden var presidentens egen privata del med sovrum och sällskapsrum men mest intressant var att se rummen som använts som högkvarter under Vietnamkriget, där toppolitiker från hela världen träffats och där historia skrevs 1975 då syd- och nordvietnam återförenades. En stor del av upplevelsen är inredningen i 60-talsdesign, Art-deco rakt igenom och ytterst välbevarad.

Det kostar inte många kronor i inträde men jag kan rekommendera att ta en guidad tur, vi gjorde det inte men det hade behövts för att få ut mer av besöket.

saigon-independence-palace6saigon-independence-palace5saigon-independence-palace3

saigon-independence-palace4
Takterassen med helikopterplatta.
saigon-independence-palace8
Biografen.

saigon-independence-palace9

saigon-independence-palace7
Ett av arbetsrummen i bunkern. 

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s