Bättre än väntat

saigon-city0-skyskraporVi hade inte hunnit kolla upp i förväg vad som fanns att se och göra i Ho Chi Minh City och det kanske vi borde ha gjort med tanke på att vi hade så kort tid här. Vi stannade bara två dagar och staden är stor. Vi höll oss mest i närområdet, utforskade kvarteren runt där vi bodde men besökte även ett par kända byggnader till exempel Independence Palace, det gamla posthuset och katedralen mitt emot.

Vet knappt hur jag ska beskriva staden, den är inte lik de andra asiatiska storstäderna som vi varit i. Vissa beskriver den som den asiatiska motsvarigheten till Berlin men där har jag inte varit än så jag vet inte om det stämmer. Jag hade inte så höga förväntningar på staden och var faktiskt inte så sugen på att åka dit över huvudtaget när vi var på väg men efter två dagar kände jag mig inte alls klar, staden gav absolut mersmak och vi kommer att återvända!

Här är några bilder från våra dagar i Ho Chi Minh City:

saigon-city1-bazze-o-tim
Nguyen Hue.
saigon-city6-tim-jag
Nguyen Hue City Hall.
saigon-city4-fontan
Nguyen Hue på kvällen.
saigon-city5-kul-hus
Kul hus med ett café eller butik i varje lägenhet.
saigon-city2-korgar-pa-cykel
Korgförsäljning från cykel.
saigon-city3-trad
Natur som anpassat sig efter staden.

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s