Lyxig lodge vid Mekongfloden

mekong4En av de saker jag sett fram emot mest inför resan var Mekongdeltat. För enkelhetens skull bokade vi ett tredagars paket med boende och utflykter. Det finns många turarrangörer och boenden i olika prisklasser och efter att ha lusläst Tripadvisor så föll valet på Mekong Lodge som ligger strax utanför Cai Be vid Mekongfloden. Det var inte direkt det billigaste alternativet men boendet såg så trevligt ut, de verkade ha intressanta turer och framför allt så hade de strålande recensioner.

Vi blev upphämtade med minibuss utanför vårt hotell i Ho Chi Minh City tidigt på morgonen. I sällskap med ett isländskt par och en familj från Australien blev vi körda till Cai Be, resan tog lite drygt två timmar. Väl framme väntade lodgens egen träbåt som tog oss till vårt boende. Anläggningen var större än jag trott men det var lågsäsong så det var nog bara en fjärdedel av deras bungalows som var uthyrda, väldigt lugnt och skönt alltså.

mekong1
Vår bungalow.

Vi fick en familjebungalow med en tre sängplatser och den var verkligen fin, med vasstak, bambusängar och ett jättestort charmigt utomhusbadrum (öppet tak).

mekong3

mekong6
Jättefint badrum med träbadkar, morgonrockar och öppet tak.

I paketet ingick mat, den serverades som färdiga menyer varje dag, både till lunch och middag. Maten var bra, det var ett par rätter vid varje tillfälle och de anpassade så att vi fick vegertariska alternativ. Några av rätterna hade vi testat förut och en del var helt nya för oss.

mekong5
Sydvietnamesisk specialitet.

Bäst av allt var nog ändå poolen, den var 25 meter lång och omgiven av en pelargång med klängväxter, fantastiskt fint.

mekong-poolen1mekong-poolen3

mekong7
Utomhusdusch med bananer, onekligen exotiskt,
mekong-poolen2
Bästa poolen på resan!

I paketet ingick ett flertal utflykter, en matlagningsklass och en carving-klass. Mer om dessa i senare inlägg.

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s