Från Kecil till Besar

Perhentian-bat3Efter några underbara dagar på Perhentian Kecil sa vi hejdå till Petani beachoch jag lovade mig själva att nån gång återvända till denna fantastiska plats. Hade vi haft mer tid kvar av resan hade jag gärna stannat en vecka till i lugnet på den lilla stranden. Vet inte när det blir tillfälle att återvända men jag hoppas innerligt att stället får behålla sin charm och att familjen som har stället inte låter stranden och reven utanför fördärvas.

Efter lunch checkade ut och begav oss till grannön Perhentian Besar. Båtturen tog inte mer än en kvart över till andra ön. Vi hyrde ett rum på Abduls chalet som låg rätt långt söderut på den västra kustremsan.

Abduls-perhentian1Stället var helt klart mer ”turistigt” än Petani beach men ändå väldigt lugnt. Abduls chalet hade en egen restaurang med ok frukost och även en liten minishop med dricka och snacks.  Därifrån var det gångavstånd till flera andra små resorts och restauranger.

Abduls-perhentian5Stranden precis utanför vårt boende var jättefin med vit sand och turkost vatten. Det gick att snorkla vid stranden, det fanns dock inga levande koraller men en del färgglada fiskar att titta på.

Abduls-perhentian2Vårt rum låg alldeles vid stranden, på andra våningen i en byggnad med fyra rum. Det var enkelt men funktionellt inrett och med ordentligt badrum. Efter sex nätter med 30 graders värme utan AC kändes det här boendet onekligen lyxigt.

Abduls-perhentian4
Vårt rum.
Abduls-perhentian3
Utsikt från balkongen.

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s