Äntligen sköldpaddor!

perhentian-snorkelutflykt3Den främsta anledningen till att vi åkte till Perhentian islands var för att snorkla och framför allt för att se havssköldpaddor. Varenda ställe på ön erbjuder snorkelturer för nån hundring men vi valde att boka via vårt boende Abduls chalet. Vi blev upphämtade på stranden med en liten motorbåt som vi delade med två andra sällskap.

perhentian-snorkelutflykt1

Första stoppet var på Turtle beach som var en fantastisk liten strand med strandnära snorkling. Stranden var bländande vacker och vattnet var overkligt turkost men det var ända behållningen på det stället. Utanför strandkanten guppade en hel hög med turister rosa och orange flytvästar. Majoriteten hade nog aldrig snorklat utan fäktade febrilt med armar och ben så varenda fisk i närheten simmade snabbt därifrån.

perhentian-snorkelutflykt2

Andra anhalten var mitt ute på öppet vatten cirka tvåhundra meter utanför stranden som kallas P.I.R. Kommunikationen med vår båtchafför var inte så bra så vi förstod först inte vad vi skulle titta på men plötsligt såg vi något stort skymta på botten, kanske 7-8 meter ner. Efter en stund insåg vi att det var en jättestor sköldpadda och att den var på väg upp. Mannen fanns sig snabbt med kameran och lyckades fåga den på bild medan den steg till ytan för att få luft. Det var en fantastisk upplevelse att få se jättesköldpaddor på så nära håll.

Tredje snorkeldoppet var på Shark point, ett strandnära rev där det skulle finnas småhajar men vi såg inte en enda. Såg dock en del andra kul fiskar. På vägen tillbaka stannade vi till vid ett mindre rev med fantastiska koraller och en hel del fina färgglada fiskar. Tyvärr kom det ett par andra båtar samtidigt och deras snorklare förde så mycket liv och väsen av sig att fiskarna flydde all världens väg. Vi simmade iväg en bit för att hitta lite lugn men upplevelsen blev inte densamma. Det här är verkligen baksidan av att allt fler turister hittar till paradisöarna. Det går inte att säga annat än att det marina livet tar skada.

perhentian-snorkelutflykt4
Kunde knappt se oss mätta på det fantastiska vattnet, den turkosa färgen runt hela Perhentian islands är helt fantastisk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s