20 katter och en latte

Oavsett om du tittar upp eller ner, till höger eller vänster, bakom dig eller rakt fram så har du en katt i sikte. Några sover eller vilar, en jagar sin svans, några leker med eller tigger mat från människorna. Vi är på Caturday Cat Café i Bangkok.

bangkok-kattcafe-13

Bangkok har många temacaféer och Caturday är en av de som sticker verkligen sticker ut. Här kan du fika tillsammans med ett 20-tal katter. Vem kan motstå det?

bangkok-kattcafe-12

bangkok-kattcafe-1
Katterna får ställa upp på många selfies.

Det kan tydligen bli långa köer för att komma in så det är bra att vara på plats tidigt när de öppnar.  Innan vi blev insläppta får vi ta av oss skorna, tvätta och sprita händerna.  Det finns vanliga bord och stolar såväl som låga bord med sittdynor. Överallt är det kattbäddar, klösträd, små trähus och leksaker till de fyrbenta, runt hela rummet slingrar sig klätterbanor.

bangkok-kattcafe-4
Katthälsningar från hela världen.

bangkok-kattcafe-3bangkok-kattcafe-2

Katterna ser ut att att ha det bra, de är välvårdade, ser friska ut och är vänner med varandra i flocken. De har flera utrymmen att gå undan till om de tröttnar på alla som vill klappa De flesta ser ut att vara olika sorters raskatter. Personalen är väldigt noga med att inte släppa in för många och stressa katterna med för mycket ljud och rörelse. Vi föräldrar får uppmaning om att hålla reda på barnen. De flesta katterna är väldigt sociala och keliga, några vill leka med vipporna som finns till utlåning. Det är ett 20-tal katter i caféet men personalen berättar att katterna är är där hela tiden. De har minst dubbelt så många som skiftas om att vara i caféet olika dagar.

bangkok-kattcafe-10bangkok-kattcafe-11

Det är verkligen supermysigt att fika med en kelig katt i knät. Dessutom är det ingen dålig fika heller. Kaffet är bra och bakverken både vackra att se på och supergoda. Tim väljer Rainbow crepe cake och jag en Lava cake. Priserna är helt ok, dyrare än på ett vanligt café i Bangkok men med tanke på att du även betalar för katternas mat och vård så är de på en fullt rimligt nivå.

bangkok-kattcafe-7

Vi kelar, leker och fotograferar katterna och det är svårt att slita sig. Utanför har det blivit kö för att komma in så efter nästan två timmars kattklappande och fikande så lämnar vi det lugna mysiga kattcaféet och går ut i det livliga Bangkok igen.

bangkok-kattcafe-5

För att komma till Caturday Cat Cafe tar du skytrain till BTC Ratchathew, sen är det bara någon minuts promenad till caféet. Kan rekommendera att komma vid öppning på morgonen för att slippa köa!

bangkok-kattcafe-6.jpg
Utanför Caturday café i Bangkok.

 

 

 

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s