Takbar – ett måste i Bangkok

Att bevittna solnedgången med en god drink i handen är nästan ett måste i Bangkok. Det finns väldigt många takbarer i staden, alla med olika utsikt, utbud och prisnivå. Vi skippade de allra dyraste och mest spektakulära, vi hade varken budget eller garderob som passade.

bankok-2018-takbar-solnedgang-2

bankok-2018-takbar-solnedgang-1b
Tim med sin Strawberry mojito mocktail. 

För ett år sedan satt vi på en takbar och beundrade utsikten över Bangkok. Det var en av de första kvällarna på vårt stora äventyr, vår första långresa och vi hade 3 månader i Sydostasien framför oss. Inte hade vi kunnat ana att vi nu, exakt på dagen ett år senare, skulle sitta här igen och se solen gå ner mellan husen.

bankok-2018-takbar-solnedgang-3

Efter rekommendation gick vi till baren Sky on 20 och precis som namnet antyder, så låg den på 20:e våningen. Vi kom tidigt för att få ett bra bord med bra utsikt. Blev placerade precis vid kanten på huset och med fin vy över staden. Vi hade redan bestämt att äta middag på en annan restaurang senare så vi beställde bara drinkar och lite snacks. Det som är kul med barer i Bankok, och många andra ställen i Sydostasien, är att det finns ett stort utbud av goda alkoholfria drinkar. Tim, som hade lite koll på drinkutbudet sedan förra året, valde sin favorit – mojito mocktail, den här gången med jordgubbar i.

bankok-2018-takbar-solnedgang-4bbankok-2018-takbar-solnedgang-4

Under lite drygt en timme skiftade himlen från grå till gul, orange och ljusrosa till lila och röd innan mörkret sänkte sig över staden. Men i Bangkok blir det aldrig helt mörkt och tyst, det är en stad som lever dygnet runt.

bankok-2018-takbar-solnedgang-5bankok-2018-takbar-solnedgang-6

En sak att tänka på när man reser med barn är att kolla i förväg så att det är ok att ta med barn på baren ni ska besöka. En del har 18-årsgräns, vissa tar inte emot gäster med barn under 7, 10 eller 12 år men på många går det bra att ta med även yngre barn. Det kan vara väldigt stor skillnad på vad drinkar, mat och snacks kostar på de olika barerna så reser ni med tight budget så kan det också vara värt att leta upp en som passar er kassa. De flesta takbarer tar lite extra för sina drycker men får man en fantastisk solnedgång på köpet så kan det ju vara värt det. På de vi varit på har drinkarna kostat nån 50-lapp men det finns de som tar flera hundra också. Tänk också på att vissa av de mer exklusiva barerna har klädkod. För oss som reser med bara gympaskor och flipflops så går de bort.

 

 

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s