Hipsterkvarteren i Ari

För några år sedan var Ari stadens stora up-and-coming område. Det aldrig sinande inflödet av expats och thailändare i övre medelklassen har förändrat områdets karaktär. De gamla vackra byggnaderna samsas med stora lägenhetskomplex, moderna eko-byggnader och typiska matmarknadsstånd.

Bangkok-Ari-food-gallery1
A-ONE Ari Food Gallery.

Det som en gång mest var ett fridfullt exklusivt bostadsområde förvandlades på kort tid till värsta hipsterstället med caféer, taprooms, cykelbutiker, barer, gallerier, butiker, co-working-lokaler.

bangkok-Ari-street2

Bangkok-Ari-cyklar
Hipstercyklar.
Bangkok-Ari-eko
Närproducerat och småskaligt.

Ari (även stavat Aree på vissa ställen) ligger norr om Victory Monument och det är lätt att ta sig hit med BTS (skytrain). Ta Sukhumvit Line mot Mo Chit och gå av på stationen Ari.

Bangkok-Ari-bts
BTS-stationen Ari.

På ena sidan stationen ligger La Villa, ett litet utomhusköpcentrum med grönt koncept. Här ligger en lite exklusivare supermarket, några småbutiker, trendiga cafékedjor och restauranger.

Bangkok-Ari-Villa1
La Villa.

Bangkok-Ari-Villa3

Bangkok-Ari-koyto-roll
Islatte och kaka på Koyto Roll En.

Men det är på andra sidan som det riktiga Ari ligger. Bäst är att utforska området till fots och räkna med minst ett par timmar om du vill hinna med större delen av området. Promenera längs de trädkantade gatorna, testa streetfood från hela världen, öl från lokala bryggerier eller ta en fika i någon av de många caféerna. På Ari Soi 1 hittar du de flesta butikerna och både här och på Soi 2, 3 och 4 finns en mångd olika caféer, barer och restauranger.

bangkok-Ari-street1

bangkok-Ari-streetfood
Ari Soi 1

Efter några dagar i det urbana kaoset i den här staden är det skönt med några timmar i ett lugnare området. Även om gatorna kantas av en hel del trendiga ställen är det autentiska Bangkok-livet närvarande i allra högsta grad.

Bangkok-Ari-street3bangkok-Ari-street4

bangkok-Ari-streetfood2
Streetfood för en tia.

Oavsett om du vill upptäcka nya platser i staden eller om du är i Bangkok för första gången är Ari ett intressant område att besöka. Området har mycket att erbjuda för besökare som letar efter en lugnare del av staden.

bangkok-ari-puritan1
Utanför det välinstagrammade caféet Puritan som tyvärr var stängt när vi var där.
Bangkok-Ari-pannkaka
Pannkakslunch till 6-åringen. 

Bangkok-Ari-bananer

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s